Vi fandt 132 opskrifter med søgeordet dansk:
Facts om dansk:
Dansk kan referere til flere artikler: Dansk (sprog) Rigsdansk Dansk (skriftsprog) Danskfaget Dansker (nationalitet) Som adjektiv: Vedrørende Danmark, danskere eller det danske sprog
Bønnecassoulet med medisterBønnecassoulet med medister
Alternativ fransk anvendelse af den danske medisterpølse.(Karolines Køkken)
Smørrebrød med paneret fiskSmørrebrød med paneret fisk
Selvom man kan nyde smørrebrød hele året, så er dettte stykke ekstra lækkert i den danske sommer, hvor råvarerne er i sæson og det hele bare er mere sprødt, friskt og lækkert.(Karolines Køkken)
Rosé-ginRosé-gin
Den hjemmelavede hyldeblomstgin blev en instant publikumsfavorit. Så hvorfor stoppe der? Hvis der er en plante, der kendetegner det danske sommerland ved strand og vand, er det hybenrosen - og den er tilfældigvis GENIAL i(Gastromand.dk)
Nem jordbærtærteNem jordbærtærte
Jordbærtærte er en dansk klassiker! Med denne opskrift får du en fantastisk lækker tærte med frisk jordbær og en smagfuld tærtebund.(Karolines Køkken)
FlødekartoflerFlødekartofler
Flødekartofler er et klassisk, dansk hit, der passer til alverdens kød! Prøv vores lækre, cremede flødekartofler i ovn her. (Karolines Køkken)
PariserbøfPariserbøf
Pariserbøf er god gammeldags dansk mad, på trods af navnet. Måske hedder det pariserbøf, fordi der er franskbrød under kødet? Her en opskrift på klassisk pariserbøf med det hele og uden nymodens twist - vi behøver jo ikke at lave om på det, som virker.(Karolines Køkken)
Rabarbersuppe med hindbærRabarbersuppe med hindbær
Smuk og aromatisk rabarbersuppe, der er indbegrebet af dansk forår og tidlig sommer, hvor de første rabarber titter op af jorden.(Karolines Køkken)
Svensk knækbrødSvensk knækbrød
Svensk knækbrød eller svenske møllehjul er en dejlig spise. Spis knækbrød, som de traditionelt gør i Sverige, med marinerede silefileter, eller hold dig til den mere klassiske danske version med smør og ost.(Karolines Køkken)
Hornfiskesalat med æble og peberodHornfiskesalat med æble og peberod
Hornfisken findes i de danske farvande lige før og efter sommeren.(Karolines Køkken)
Brandade med røget makrel Brandade med røget makrel
Retten brandade laves mange steder i sydeuropa og typisk på klipfisk. Prøv den er i en fordansket udgave med makrel.(Karolines Køkken)
Svensk pølseretSvensk pølseret
Svensk pølseret er en dansk klassiker, som både børn og voksne kan lide. Prøv den nemme og lækre opskrift her. (Karolines Køkken)
Gourmet Chicken WingsGourmet Chicken Wings
Så er det endelig blevet tid til én af årets helt store dage i gastromand-kalenderen: Super Bowl XLVI... En aften og nat hvor flere og flere danskere mødes til et orgie af underholdning, mad og drikke! Læs(Gastromand.dk)
Forloren hareForloren hare
Forloren hare er klassisk dansk mad, når det er bedst. Denne forloren hare er i en lidt lettere version. Prøv den her.(Karolines Køkken)
Asiatisk suppe med grønt og kødbollerAsiatisk suppe med grønt og kødboller
En dejlig let, klar suppe med smag fra Østen, og med de kendte og elskede danske kødboller.(Karolines Køkken)
Hotdog med hjemmelavede stegte løgringeHotdog med hjemmelavede stegte løgringe
Hvis noget af din hotdogs skal være hjemmelavet skal du uden tvivl være de ristede løg. Hjemmelavede ristede løg smager fantastisk - dansk streetfood når det er bedst.(Karolines Køkken)
Sommerfrikassé med spidskålSommerfrikassé med spidskål
Skøn frikassé med rødspætter. Særlig lækker i maj-august når danske spidskål har sæson.(Karolines Køkken)
Alternativ julemiddag: Duck WellingtonAlternativ julemiddag: Duck Wellington
Om små tre ugers tid, rammer vi dagen hvor vi danskere går beserk i helt absurde mængder julemad for efterfølgende at trille et par gange om træet, mens vi forsøger at synge, uden at maden(Gastromand.dk)
Asiatiske kålrullerAsiatiske kålruller
Asiatiske kålruller er fyldt med en fars med både ingefær og hvidløg. Hertil hytteost med lime og den smukke salat med radiser og agurk. Nye danske grøntsager som får et tvist af Asien med mere lime, chili og koriander.(Karolines Køkken)
Cocktail-adventskalender: Santa’s WineCocktail-adventskalender: Santa’s Wine
Det er sidste weekend før juleaften og julefreden har sænket sig over det ganske danske land. AS IF!!! Som alle andre mænd, styrter gastromændene panikslagne rundt, for at købe de sidste – og de første(Gastromand.dk)
Asparges med citronsauceAsparges med citronsauce
Nye danske asparges som fyld i en sauce er rigtigt lækkert tilbehør til stort set alt fisk!(Karolines Køkken)
Sauteret savoykål med bacon + mini kyllingedeller med krydderurterSauteret savoykål med bacon + mini kyllingedeller med krydderurter
En lækker nordisk sensommerret som smager allerbedst med dansk savoykål i sæson. Mini kyllinge-frikadellerne smager også rigtig godt på madpakken dagen efter. Find opskriften her - den tager kun 30 minutter.(Louiogbearnaisen)
MartinezMartinez
Velkommen kære Gastromand-læser. Til en vaskeægte verdenspræmiere! Præmiere på #retrococktails. #retrococktails er et samarbejde med de danske instagram-fænomen @thecocktail.blog, og er all about de gode gamle drink og cocktail-klassikere i nye klæder. Vi håber I vil(Gastromand.dk)
Cocktail of the month; Påske-BandittenCocktail of the month; Påske-Banditten
Påskefrokosten - indbegrebet af godt dansk smørrebrød, læskende dansk øl samt iskold nordisk snaps. Tillad mig at byde på endnu en fast del af konceptet - en pivfræk Påskecocktail. Kan bruges før, under og efter enhver(Gastromand.dk)
MacaronsMacarons
De små, lette macarons bliver større og større hits på de danske dessertborde - og med god grund! Prøv dem her. (Karolines Køkken)
Bløde løg - Så let er det at lave de bedste bløde løgBløde løg - Så let er det at lave de bedste bløde løg
Bløde løg er en vaskeægte klassiker i det danske køkken. Her får du opskriften på de bedste bløde løg, som bliver en succes hver gang.(Madsvin)
Pasta bolognese - En hverdagshelt med kødsovsPasta bolognese - En hverdagshelt med kødsovs
Pasta bolognese er en klassiker i det danske køkken, der gør sig godt i en travl - men velsmagende - hverdag. Her får du min opskrift, der er god hver gang.(Madsvin)
Cremet ærtesuppe med mynte og ristet parmaskinkeCremet ærtesuppe med mynte og ristet parmaskinke
Skøn ærtesuppe med en smuk grøn farve, der stråler af sundhed! Suppen smager fantastisk og er tilberedt med friskbælgede danske ærter.(Karolines Køkken)
Hurtig kimchi toastHurtig kimchi toast
Fermentering har igen fundet vej til de danske køkkener. Her er en lækker "fermenteret" toast, i form af en toast med Kimchi. Kimchi er den asieatiske udgave af vores egen fermeterede kål - surkål.(Karolines Køkken)
Sådan koger du nye danske kartoflerSådan koger du nye danske kartofler
Nye danske kartofler er noget af det lækreste fra den danske muld. Her får du opskriften på at koge nye danske kartofler, så de er perfekte hver gang!(Madsvin)
Spaghetti bolognese med grillet squashsalatSpaghetti bolognese med grillet squashsalat
Spaghetti bolognese eller på dansk spaghetti og kødsauce. Nr. 1 på mange børns favoritliste. Her er den i en ekstra nem, hurtig og børnevenlig version. Den grillede squashsalat giver lidt ekstra for øjet og ganen.(Karolines Køkken)
Gastromands hjemmelavede Italiensk salatGastromands hjemmelavede Italiensk salat
Julefrokosterne er lige rundt om hjørnet og det er ensbetydende med solid dansk mad og ikke nødvendigvis højgastronomi. Læs også: Hjemmelavet karrysalat En go' hjemmelavet italiensk salat jazzer enhver hamburgerrygsmad op - og sådan er det bare! Og(Gastromand.dk)
Black beans og butterbeans med varmrøget laks, dild og sennepsdressingBlack beans og butterbeans med varmrøget laks, dild og sennepsdressing
Det er sket noget ganske revolutionerende på den danske supermarkedscene! Jeg kan næsten ikke få armene ned af bare begejstring, og jeg måtte da også knibe mig i armen adskillige gange før jeg troede mine egne øjne! Nu er det muligt at få bønner på dåse som fast sortiment. Bevares, jeg er godt klar over...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Nye danske asparges med hollandaiseskumNye danske asparges med hollandaiseskum
ASPARGES ASPARGES ASPARGES! Sæsonen for de danske af slagsen er igang og løber som altid til omkring Sankt Hans, så det er med at udnytte den - sæsonen that is... Sidste år gik vi amok i(Gastromand.dk)
Fynsk forårstapas: Kartoffelblinis, asparges, parmesanFynsk forårstapas: Kartoffelblinis, asparges, parmesan
Solen er endelig kommet, og det tror jeg, vi er mange, der har ventet på. Foruden glæden ved solskin, så betyder det endelig også masser af gode danske grøntsager med masser af smag. Så da jeg nu(Gastromand.dk)
Kylling med pinjetop og æblebundKylling med pinjetop og æblebund
Et godt match og dejlig aftensmad, også til gæster. Italiensk inspiration fra basilikum, pinjekerner, citron og spaghetti, kombineret med danske æbler, som har friskhed, syre og sødme.(Karolines Køkken)
Helstegt kylling med ramsløgpesto og puylinserHelstegt kylling med ramsløgpesto og puylinser
RAMSLØG! Følger du lidt med på de danske madblogs, har du formentligt stiftet bekendtskab med Danmarks svar på hvidløg, som enhver madblogger med respekt for sig selv har været ude og plukke på sit eget(Gastromand.dk)
Kylling og grøntsagerKylling og grøntsager
Kylling og grøntsager hører til på danskernes Top 10 over livretter. Kylling og grøntsager er et vidt begreb, men her er en let, hurtig og farverig version, som forhåbentlig er til glæde for hele familien.(Karolines Køkken)
Oksehøjreb og vintergrøntsagerOksehøjreb og vintergrøntsager
En rigtig dejlig gæsteret, hvis man skal være mange. Et skønt stykke kød, dejlige danske vintergrøntsager og en herlig bagt kartoffelmos med smag fra hvidløg.(Karolines Køkken)
Friteret kammusling i tempuradej med kaviar og avocado/wasabi-dressingFriteret kammusling i tempuradej med kaviar og avocado/wasabi-dressing
Lige siden at jeg deltog i en middag med andre af de danske madbloggere, på Ebisu i sommeren 2010, har jeg haft våde drømme om deres friterede kammusling i katafi. Udover en lækker og velkomponeret(Gastromand.dk)
Hvidløgsbrød med flødeost og cherrytomaterHvidløgsbrød med flødeost og cherrytomater
En klassisk sammensætning med et lille twist fra flødeosten. Sydens sol sniger sig elegant ind i det danske køkken.(Karolines Køkken)
WienerbrødWienerbrød
Wienerbrød er en klassiker på det danske kagebord! I denne opskrift har vi fyldt det sprøde wienerbrød med en lækker vaniljecreme. (Karolines Køkken)
WienerschnitzelWienerschnitzel
Wienerschnitzel med "dreng".....en klassiker, som bare smager godt. Skal det være helt rigtigt er wienerschnitzelen, som her, lavet af kalveschnitzel. Citronskive med benfri sild, kapers og høvlet peberrod er det der kaldes "dreng" som er karakteristisk for en dansk wienerschnitzel.(Karolines Køkken)
BAGTE ÆBLER – fyldt med marcipan, kanel og smørBAGTE ÆBLER – fyldt med marcipan, kanel og smør
Bagte æbler må være en af de allerbedste efterårs- og vinterdesserter og en af de hurtigste, for de tager ingen tid at lave. Vælg lækre, danske æbler(Louiogbearnaisen)
Biksemad - med spejlæg og bearnaisesauce!Biksemad - med spejlæg og bearnaisesauce!
Den udødelige danske klassiker biksemad fortjener en æresplads på Gastromand. Faktisk er det pinligt, at vi aldrig, i de 7 år vi har eksisteret, har lavet denne ret? Derfor har vi nu valgt at lave(Gastromand.dk)
Hvide asparges, brunet smør og havgusHvide asparges, brunet smør og havgus
En nem og lækker forret til forårsmånederne med hvide asparges, brunes smør og den danske ost Havgus. Nyd den sammen med gæster.(Madsvin)
Med danskerne til Calvados-cocktailkonkurrenceMed danskerne til Calvados-cocktailkonkurrence
Udvalget af brændevin er enormt, og det er umuligt at overskue dem alle. Vi har vores egen akvavit, italienerne har grappa, og franskmændene har cognac, hvis vi blot skal nævne nogle få. Franskmændene har også(Gastromand.dk)
Burger med bøf, ost og ramsløgBurger med bøf, ost og ramsløg
Ramsløg vokser i mange danske bøgeskove og kan kendes på den meget kraftige løglugt.(Karolines Køkken)
Grillet, farseret blomkål – en nyklassikerGrillet, farseret blomkål – en nyklassiker
Det summer i de danske grillfora. En grøntsag pakket i kød og bacon skulle være det nye sort og billeder af miraklet bliver delt på det der internet i en lind strøm! Den slags kan vi(Gastromand.dk)
Oksespyd og jordbærtabboulehOksespyd og jordbærtabbouleh
Tabbouleh er en skøn, mættende salat, som stammer fra det arabiske køkken. Her har den fået et lille dansk tvist med agurk og jordbær.(Karolines Køkken)
Stegt flæsk med persillesovs – Danmarks nye nationalretStegt flæsk med persillesovs – Danmarks nye nationalret
Selv kunne vi ikke vælge, men der var der 66.000 danskere der godt kunne. Af disse stemte mere end 40% på Stegt flæsk med persillesovs og Danmark har ikke overraskende fået en nationalret baseret på(Gastromand.dk)
HyldeblomstsaftHyldeblomstsaft
Er der noget, der emmer af dansk sommer som hyldeblomstsaft? Og så er det heldigvis nemt at lave sin egen - Prøv!(Karolines Køkken)
Hjemmelavet StikkelsbærsaftHjemmelavet Stikkelsbærsaft
Jeg har sagt det før og siger det endnu engang; jeg elsker, elsker bær! Heldigvis har jeg også relativ nem adgang til guldet og endda til fair priser. Men hold nu op, hvor ville de være herligt at kunne gå ned i det lokale supermarked og fylde kurven med danske stikkelsbær, solbær, ribs, hindbær og...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Gastromand Sour – The Christmas EditionGastromand Sour – The Christmas Edition
Cocktailen har efterhånden fået godt og grundigt fat under os danskere - så godt, at vi godt tør vove os ud i, at foreslå at du shaker årets mest traditionsbundne måltidlidt op, ved at servere andet(Gastromand.dk)
Rustik gazpacho med mandlerRustik gazpacho med mandler
I bedste forlængelse af sidste indlæg er der endnu en suppe på plakaten. Nemlig den berømte gazpacho, som jeg tror de fleste er bekendt med. Det danske klima kan ikke helt hamle op med de sydligere himmelstrøg, så derfor er suppen her også kun en sommer-ret. Altså den smager kun godt, når grøntsagerne smager af...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Boller i Karry - en ægte dansk klassikerBoller i Karry - en ægte dansk klassiker
Boller i Karry er en klassisk indisk ret som stammer fra det centralen Indien og blev op gennem 1900 taller spredt udover hele Indien og siden hen verden og endte i 1981 også i Danmark(Gastromand.dk)
Tzatziki - Guddommelig græsk agurkedipTzatziki - Guddommelig græsk agurkedip
Tzatziki er en af de mest populære dressinger og dips til det danske grillbord - og det er ikke uden grund. ✔ Den bedste opskrift ✔ Nem at lave → Se opskrift her(Madsvin)
Kartoffelsalat med jordbær, ærter og ostKartoffelsalat med jordbær, ærter og ost
En rigtig dejlig sommer salat med flotte farver. Vælg danske jordbær og kartofler - de smager bedst.(Karolines Køkken)
Ristet brød med krydrede kantarellerRistet brød med krydrede kantareller
En lækker og velsmagende forret med sommerens guld - danske kantareller. (Karolines Køkken)
Rødgrød med flødeRødgrød med fløde
Rødgrød med fløde med søde danske sommerbær og her også med rabarber - det rimer næsten på sommer - den danske klassiker smager dejligt(Valdemarsro)
Kalvefrikassé - De bedste danske råvarerKalvefrikassé - De bedste danske råvarer
Kalvefrikassé er en af de bedste retter den tidlige sommer kan byde på. Her får du en opskrift med dild, grønne og hvide asparges og lidt fløde.(Madsvin)
Genialt: Sådan laver du den perfekte Irish CoffeeGenialt: Sådan laver du den perfekte Irish Coffee
Laver du Irish Coffee på samme måde, som størstedelen af den danske befolkning? Jamen så gør du det forkert og der er så absolut plads til forbedringer. Her får du den ultimative fremgangsmåde til kaffe-klassikeren! Irish coffee er(Gastromand.dk)
Beertail – Super Bowl Edt.Beertail – Super Bowl Edt.
Årets største sportsbegivenhed er lige rundt om hjørnet. For os danskere betyder det en allnighter med alt det bedste fra det amerikanske køkken! Ofte har vores fokus været på de fedtede snacks, som er et must(Gastromand.dk)
Bagte rodfrugter med kylling og olivenBagte rodfrugter med kylling og oliven
En herlig ovnret med de skønne danske rodfrugter, piftet op med lidt inspiration fra landene omkring Middelhavet i form af oliven og olivenolie.(Karolines Køkken)
GrundlovsdagskageGrundlovsdagskage
En kage pyntet som det danske flag passer perfekt til grundlovsdag, fødselsdage og flagdage. En frisk kage lavet på bl.a. kvark og toppet med forskellige lækre røde bær.(Karolines Køkken)
Peanutbutter cookiesPeanutbutter cookies
Disse cookies er ikke så sprøde som danske småkager. Peanutbutteret gør dem seje og bløde i midten. De er bedst nybagte.(Karolines Køkken)
Dyrekølle og grillet hjertesalatDyrekølle og grillet hjertesalat
Vildt fra den danske natur - hjemmeskudt eller købt?(Karolines Køkken)
Ramsløgspesto – Den skønneste pesto med ramsløgRamsløgspesto – Den skønneste pesto med ramsløg
Når det tidlige forår melder sig på banen, pibler ramsløgene frem i de danske skovbunde. Selv elsker jeg at stege lidt ramsløg til et godt stykke kød eller en salat, og så laver jeg gerne den skønneste ramsløgspesto. Ramsløg er en nordisk krydderurt med en temmelig intens smag af hvidløg, og i folkemunde går det […](Madsvin)
Sild, kartoffelsalat og knækbrødSild, kartoffelsalat og knækbrød
Svenskerne serverer sild til påske på denne måde. Du kan gøre det mere dansk ved at skifte knækbrødet ud med godt gammeldags rugbrød. (Karolines Køkken)
Sprængt oksebryst med æblesalatSprængt oksebryst med æblesalat
Sprængt oksebryst med æblesalat er en opskrift på en lækker dansk klassiker - smørebrødssnitten. Den dejlige æblesalat med peberrod, honning og sennep er perfekt til oksekødet.(Karolines Køkken)
Mazarintærte med jordbær og flødeMazarintærte med jordbær og fløde
Klassisk mazarintærte med søde jordbær og luftig flødeskum. En hurtig og lækker sommerkage, der smager af dansk sommer.(Karolines Køkken)
Sommermad: Laks med flødestuvede danske kartofler og aspargesSommermad: Laks med flødestuvede danske kartofler og asparges
Jeg har fået en genial plan - genial siger jeg! Jeg har tit svært ved at finde en undskyldning for at åbne en fuldfed chardonnay, altså udover de sædvanlige undskyldninger med, at det er godt vejr,(Gastromand.dk)
Hønsekødssuppe - Guld fra gamle dageHønsekødssuppe - Guld fra gamle dage
Klassisk dansk hønsekødssuppe er en skøn ret, som er let at lave. Se hvordan du laver en hønsekødssuppe der er lige så god som dine bedsteforældres!(Madsvin)
Sprød og knasende ostemadSprød og knasende ostemad
Ligesom danskernes velkendte hotdog ofte ses i nye klæder - har vores velkendte ostemad nu også gennemgået en forvandling og optræder her i en ny, sprød og lækker variant.(Karolines Køkken)
Luksus stjerneskudLuksus stjerneskud
Hjemmelavet luksus stjerneskud med rødspættefilet, danske asparges og stenbiderrogn - få den bedste opskrift på sommerretten her(Valdemarsro)
Skinke med rygeostsalatSkinke med rygeostsalat
Med denne lækre opskrift på smørebrødssnitter med skinke med rygeostsalat. Glæd dig til at sætte tænderne i denne danske klassiker.(Karolines Køkken)
Sprøde bunde med hindbærSprøde bunde med hindbær
Sprøde bunde i skøn forening med dejlige danske bær. De sprøde bunde kan forberedes i god tid, da de kan fryses.(Karolines Køkken)
Klassisk burgerKlassisk burger
Helt klassisk burger uden nogen tvist eller nye påfund, bare tomat, agurk, rødløg og en hakkebøf med ost og bacon - lagt en lys burgerbolle. Hamburger, bøfsandwich eller bare burger - en klassiker, der har vundet indpas også på de danske spiseborde.(Karolines Køkken)
Ostemad med hybenmarmelade Ostemad med hybenmarmelade
Giv din ostemad smag af dansk sensommer, med denne dejlige hybenmarmelade. (Karolines Køkken)
Rødgrød med flødeRødgrød med fløde
Rødgrød er en skøn dansk sommerklassiker, som oftest falder i god jord hos såvel ung som gammel.(Karolines Køkken)
Hakkebøf med biks og små spejlægHakkebøf med biks og små spejlæg
Hakkebøf med biks og små spejlæg giver velsmagende og lækre smørrebrødssnitter. Glæd dig til sætte tænderne i denne danske klassisker.(Karolines Køkken)
Glaseret skinke og hamburgerrygGlaseret skinke og hamburgerryg
Glaseret skinke er en klassiker i det traditionelle danske køkken og til julefrokostbordet - her får du en skøn velsmagende opskrift(Valdemarsro)
Skovdue, solbær og peberrodSkovdue, solbær og peberrod
Endnu engang ruller madbloggerstafetten henover blogosfæren. Og denne gang med deltagelse af Eksilsønderjyden, som skal forsøge at holde Gastromand-fanen højt, i kampen med og mod de andre bloggere. I madbloggerstafetten deltager ni danske madbloggere, som inddeles(Gastromand.dk)
Græsk kaviardipGræsk kaviardip
En dansk variant af den græske karviarcreme Taramosalata".(Karolines Køkken)
Porcheret og friteret ægPorcheret og friteret æg
Findes der ngoet bedre end kombinationen af nye danske kartofler, asparges og en lækker, fed sauce? Nej vel? Her vælger jeg at toppe det perfekte med et porcheret, friteret æg - netop som man ikke(Gastromand.dk)
Hvide asparges med hjemmepisket hollandaiseHvide asparges med hjemmepisket hollandaise
Findes der noget bedre end danske hvide aspages? Egentlig ikke - men hvis du lige kombinerer det med kølig hvidvin fra Alsace, laks og lidt hjemmepisket hollandaise, så er du tæt på himlen! Varmen i Danmark(Gastromand.dk)
Ramsløgsflutes – svampet og sprængfyldt med smagRamsløgsflutes – svampet og sprængfyldt med smag
SMØR! Der er noget næsten magisk over at åbne en spritny pakke smør - synet... duften... smagen! Der er noget trygt over en pakke dansk smør. Barndomsminder! Opskriften er udgivet i samarbejde med Arla. Som du(Gastromand.dk)
Jordbærdessert med vaniljesauce og jordbærsirupJordbærdessert med vaniljesauce og jordbærsirup
Jordbær med fløde - en klassisk dansk dessert! Her med et moderne twist i form af vaniljesauce, jordbærsirup, mørk chokolade og selvfølgelig masser af friske jordbær.(Karolines Køkken)
Hvide asparges med røget creme fraiche og rognHvide asparges med røget creme fraiche og rogn
Foråret er på vej. Det er de der store fede hvide asparges. De er ikke danske endnu, men i disse krisetider valgte vi at få hjælp fra nogle hollændere, som dyrkede dem for os. Danmarks(Gastromand.dk)
Hamburgerryg Hamburgerryg
Hamburgerryg er en gammel, dansk klassiker, og denne kogte hamburgerryg er med garanti et hit på middagsbordet. (Karolines Køkken)
Hjemmelavet koldskålHjemmelavet koldskål
Hjemmelavet koldskål bringer for mange danskere minderne tilbage til barndommen. Denne opskrift på hjemmelavet koldskål er nem at lave, smager vidunderligt og tager kun 5 minutter. → Få opskriften lige her.(Madsvin)
Koldskålsis med nye danske jordbær og crumble af kammerjunkerKoldskålsis med nye danske jordbær og crumble af kammerjunker
Koldskålsis er en lækker og alternativ måde at få koldskål på. Det er en lækkert og cremet is, der er fuld af den gode smag fra koldskål.(Madsvin)
Græskarsuppe med nudler, svampe og smilende ægGræskarsuppe med nudler, svampe og smilende æg
Har du hørt om ramen? Det er en japansk suppe med flere forskellige slags fyld. Vi har ladet os inspirere, men lavet en dansk version med vores færdige græskarsuppe - og fyld af nudler, kogte æg, spirer, soja og ingefær.(Karolines Køkken)
Røget makrel med frittataRøget makrel med frittata
Røget makrel med frittata er opskrift på en dansk frokost klassiker med et italiensk pift. Røget makrel sammen med den krydrede æggekage er perfekt på en rugbrød.(Karolines Køkken)
JordbærmilkshakeJordbærmilkshake
Super flot og lækker jordbærmilkshake med dejlig jordbærpuré. Guf endelige løs af de friske danske jordbær, når de er i sæson - resten af året går det fint at bruge frosne jordbær.(Karolines Køkken)
Langtidsstegt flæskesteg - Med knasende sprøde sværLangtidsstegt flæskesteg - Med knasende sprøde svær
Langtidsstegt flæskesteg er populær i mange danske hjem. Denne opskrift giver dig den saftigste, møre flæskesteg med sprød svær. Du får desuden en guide til at få sprød svær - hver gang. → Læs opskriften her(Madsvin)
Stegt hornfiskStegt hornfisk
Hornfisken svømmer i de danske farvande lige før det for alvor bliver sommer og lige efter sommeren. Nyd den delikate fisk....få fiskehandleren til at udbene dem.(Karolines Køkken)
Chokoladeis med jordbær og basilikumsabayonneChokoladeis med jordbær og basilikumsabayonne
Cremet, knasende og blød sommerdessert, der kun kan gøre de lange danske sommeraftner endnu bedre.(Karolines Køkken)
JordbærtærteJordbærtærte
Opskrift på klassisk jordbærtærte - som den du køber hos den gode bager. Jordbærtetærten smager af dansk sommer! Prøv denne klassiske jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme, næste gang de danske jordbær er i sæson!(Karolines Køkken)
Avocadofriteret kammusling i tempuradej med kaviar og avocado/wasabi-dressingAvocadofriteret kammusling i tempuradej med kaviar og avocado/wasabi-dressing
Lige siden at jeg deltog i en middag med andre af de danske madbloggere, på Ebisu i sommeren 2010, har jeg haft våde drømme om deres friterede kammusling i katafi. Udover en lækker og velkomponeret(Gastromand.dk)
Nemt, lækkert, luksuriøst: Verdens bedste kantarelmadNemt, lækkert, luksuriøst: Verdens bedste kantarelmad
Kantareller, den danske skovbunds guld, svampenes ukronede konge, osv. Lige meget hvad vi kalder den, er det en fantastisk spise, som du endda kan være heldig selv at finde i de danske bøgeskove. Sæsonen løber(Gastromand.dk)
Appetizer – Tatar af Walisisk LammefiletAppetizer – Tatar af Walisisk Lammefilet
Tartar vinder stadig større og større indpas på de danske restauranter, og derfor har jeg valgt tartar som ret - men for ikke bare at lave noget klassisk tartar, og da vi har med lam(Gastromand.dk)
Broccolisalat med bacon - Svigermors opskriftBroccolisalat med bacon - Svigermors opskrift
Broccolisalat med bacon er en klassiker til de danske grillaftener og som tilbehør generelt. Her får du min svigermors hemmelige opskrift, som du vil elske.(Madsvin)
Havregrynsboller med græsk yoghurtHavregrynsboller med græsk yoghurt
Pivlækre hjemmebagte havregrynsboller. Undgå tørre og kompakte boller, brug danskvand og yoghurt i dejen. Nem opskrift på mættende boller >>(Louiogbearnaisen)
Boller i karry – En klassiker fuld af smagBoller i karry – En klassiker fuld af smag
Boller i karry er en hverdagsklassiker i de danske hjem. Her får du en nem og velsmagende opskrift på både en klassisk og moderne gang boller i karry.(Madsvin)
Trifli med stikkelsbærkompotTrifli med stikkelsbærkompot
Stikkelsbær er fulde af aroma og var engang udbredte i danske haver. Det er en god ide at dyrke dem selv, for de kan være svære at finde i butikkerne.(Karolines Køkken)
Koteletter i fad Koteletter i fad
Koteletter i fad er en sand klassiker. Og det med rette, det er en ret der har været en af favoritterne i rigtig mange danske hjem i mange årtier. Koteletter i fad er en simpel ret, men den smager fantastisk.(Karolines Køkken)
Hjemmelavet kartoffelsalat - den eneste opskrift du behøverHjemmelavet kartoffelsalat - den eneste opskrift du behøver
Vi danskere elsker kartofler i alle afskygninger og kold kartoffelsalat er ingen undtagelse. Denne misforståede og mishandlede ret er vel et lige så fast indslag til de danske grillmiddage, som kartoflerne i de færdigkøbte salater(Gastromand.dk)
Pulled Beef – 4th of July FoodPulled Beef – 4th of July Food
4th of July. Independence Day. Det har intet med os danskere at gøre, men nogle gange har man bare brug for en undskyldning for at kaste sig ud i et madprojekt! Pulled Pork kom, så og(Gastromand.dk)
Blommerelish til ostBlommerelish til ost
De danske blommer har masser af smag, så relishen er ekstra god i sensommeren og efteråret, når du kan få danske frugter.(Karolines Køkken)
Grillede havtaskekæber med sauteret spidskålssalatGrillede havtaskekæber med sauteret spidskålssalat
En lidt uvant fiskespise, vendt i smagfuld krydderiblanding. En anderledes grilloplevelse, serveret med dejlige danske grøntsager i citronsauce.(Karolines Køkken)
Nye kartofler, æggeblomme & stenbiderrognNye kartofler, æggeblomme & stenbiderrogn
Stenbiderrognsæsonen er efterhånden godt i gang, og de første nye danske kartofler er begyndt at dukke op i butikkerne. Kombinationen af de to forårsbebudere er ikke ny og danner ramme for mange gode serveringer. Men hvis man(Gastromand.dk)
Blommetrifli med nøddedrysBlommetrifli med nøddedrys
Danske blommer er noget helt særligt fordi vores klima med skiftende sol og regn giver kødfulde og meget saftige frugter.(Karolines Køkken)
Stegte rødspættefileter og rabarberkompotStegte rødspættefileter og rabarberkompot
Rabarber...det er forår og sommer. Den kommer til os, når vi trænger allermest til nye danske grøntsager og frugt.(Karolines Køkken)
Dansk hummer med røget mayonnaise og "Bloody Mary salsa"Dansk hummer med røget mayonnaise og "Bloody Mary salsa"
Lørdag morgen vandt Caroline Wozniacki endelig en Grand Slam finale i Australian Open i Melbourne. Sådan en bedrift aftvinger respekt hos gastromændene! Kombineret med det faktum, at vi gerne benytter hver en anledning til at(Gastromand.dk)
Friske forårsruller med svinekødFriske forårsruller med svinekød
Sund og skøn opskrift på friske forårsruller med citrongræs og honningmarineret svinekød - smagen af vietnam i en dansk udgave - få opskriften her(Valdemarsro)
Stegte sild med rabarbersyltStegte sild med rabarbersylt
Stegte sild er retro mad, som fortjener at komme frem i lyset. Sild smager rigtig godt, de er sunde, billige og så er det godt for co2 regnskabet, hvis vi skifter noget af kødet ud med fisk, fra de danske farvande.(Karolines Køkken)
Frikadeller: Undgå disse 5 fejl og få opskriften på perfekte frikadellerFrikadeller: Undgå disse 5 fejl og få opskriften på perfekte frikadeller
Dellen, Dunserne eller blot Frikadeller - kært barn mange navne, og i stort set alle danske hjem findes der er en "Frikadellemester". Du tænker allerede på en bestemt person - formentlig en af familiens ældre(Gastromand.dk)
Langtidsstegt flæskesteg med sprød sværLangtidsstegt flæskesteg med sprød svær
I mange danske hjem er flæskestegen egentlig noget, vi render rundt og spiser året rundt. Men i julen er det bestemt også en klassiker til de danske julemiddage sammen med anden. Her får du Gastromands bud(Gastromand.dk)
Bøf stroganoffBøf stroganoff
Bøf stroganoff er en klassiker på de danske spiseborde og smager himmelsk. Se vores opskrift på boeuf stroganoff her. (Karolines Køkken)
Fynsk kartoffelsalatFynsk kartoffelsalat
Kartoffelsalat er ofte en god følgesvend til den danske grillsommer, og denne er med sin letrøgede smag helt perfekt til sommerens grillede kød. Den er også superhurtig at bikse sammen og det skader jo heller ikke.(Gastromand.dk)
Boller i karryBoller i karry
God dansk klassisk mad: Boller i karry her serveret som ristaffel med tilbehør on-the-side.(Karolines Køkken)
Grillmarinade med Gammel DanskGrillmarinade med Gammel Dansk
Det er svært at toppe en hyggelig aften sammen med gutterne hvor koner, kærester og børn kan blive hjemme og vi andre bare kan være os selv. Et arrangement i det fri, hvor bål, bajere(Gastromand.dk)
Adam Aamanns opskrift på smørrebrød med tatarAdam Aamanns opskrift på smørrebrød med tatar
Smørrebrødet er i gang med en kæmpe renæssance i Danmark og udlandet er efterhånden også ved at få øjnene op for den danske specialitet. Råt kød er er en af vores absolutte yndlingsspiser og nu har(Gastromand.dk)
Duck WellingtonDuck Wellington
Om små tre ugers tid, rammer vi dagen hvor vi danskere går beserk i helt absurde mængder julemad for efterfølgende at trille et par gange om træet, mens vi forsøger at synge, uden at maden(Gastromand.dk)
Stegt flæsk - Danmarks nye nationalretStegt flæsk - Danmarks nye nationalret
Selv kunne vi ikke vælge, men der var der 66.000 danskere der godt kunne. Af disse stemte mere end 40% på Stegt flæsk med persillesovs og Danmark har ikke overraskende fået en nationalret baseret på(Gastromand.dk)
Smørrebrød med æg og rejerSmørrebrød med æg og rejer
En ægte dansk klassiker. Smørrebrød med æg og rejer - næsten ligesom vi plejer. Smørrebrød er dejligt nemt, kan varieres i det uendelige, og du kan bruge rester fra køleskabet på en ny måde.(Karolines Køkken)
Smørrebrød med flæskestegSmørrebrød med flæskesteg
Det klassiske smørrebrød med flæskesteg - næsten som vi kender det. Smørrebrød er en dansk specialitet, og det er ikke uden grund, vi er så glade for det. Smørrebrød kan varieres efter individuelle smagsløg - uden det er det store besvær.(Karolines Køkken)
Nye danske kartoflerNye danske kartofler
Findes der noget mere dansk end nye danske kartofler. Hvis du har det ligesom mig, vækker de små guldklumper bunkevis af sommerminder. Men med så mange andre råvarer, skal de nye danske kartofler skal behandles nænsomt(Gastromand.dk)
Fløde med jordbær Fløde med jordbær
Duften og smagen af dansk sommer er jordbær. Og jordbær skal selvfølgelig serveres med fløde.(Karolines Køkken)
Opskriftindex.dk
Copyright 2019 Opskriftindex.dk - Alle rettigheder forbeholdes