Vi fandt 2 opskrifter med søgeordet grønlangkål:
Facts om grønlangkål:
Grønlangkål er en typisk jysk egnsret. Retten kendes også på Lolland og Falster, samt Nordtyskland og som julemad fra Halland og det nordvestlige Skåne. I Danmark findes retten i flere lokale varianter. I Vendsyssel tilberedtes den ribbede, ikke hakkede kål ved kogning med de ukurante stykker flæsk og kogeben, i gamle dage i gruekedlen. Efter kogningen knugedes kålen i boller, som blev sat i spisekammeret. Før servering blev grønkålsbollerne hakket meget lidt, derefter stegt i smør, margarine eller palmin for til sidst at blive rørt op med fløde. Nogle steder i Vendsyssel blev kålen serveret med kanelsukker, ofte blev der drukket rygende varm hvidtøl til. I Sønderjylland derimod hakkes og koges grønkål, der tilsættes fløde.
Grønlangkål er en typisk jysk egnsret. Retten kendes også på Lolland og Falster, samt Nordtyskland og som julemad fra Halland og det nordvestlige Skåne. I Danmark findes retten i flere lokale varianter. I Vendsyssel tilberedtes den ribbede, ikke hakkede kål ved kogning med de ukurante stykker flæsk og kogeben, i gamle dage i gruekedlen. Efter kogningen knugedes kålen i boller, som blev sat i spisekammeret. Før servering blev grønkålsbollerne hakket meget lidt, derefter stegt i smør, margarine eller palmin for til sidst at blive rørt op med fløde. Nogle steder i Vendsyssel blev kålen serveret med kanelsukker, ofte blev der drukket rygende varm hvidtøl til. I Sønderjylland derimod hakkes og koges grønkål, der tilsættes fløde.
Grønlangkål
Grønlangkål hører til på julebordet som fast inventar - men kan sagtens nydes hele året rundt. Prøv opskriften her. (Karolines Køkken)
Grønlangkål hører til på julebordet som fast inventar - men kan sagtens nydes hele året rundt. Prøv opskriften her. (Karolines Køkken)
Grønlangkål
Grønlangkål er en tradition på julefrokostbordet og smager skønt til glaseret skinke og julemedister - få opskrift på den klassiske ret her(Valdemarsro)
Grønlangkål er en tradition på julefrokostbordet og smager skønt til glaseret skinke og julemedister - få opskrift på den klassiske ret her(Valdemarsro)