Vi fandt 363 opskrifter med søgeordet en us:
Salat med bagt torsk, rodfrugter, urter og ristet rugSalat med bagt torsk, rodfrugter, urter og ristet rug
Adam Aamann har fabuleret over Tunfiskemousse fra Karolines Køkken og har skabt en hel ny saftig, knasende og frisk torskesalat.(Karolines Køkken)
Hjemmelavet rabarbersaft – perfekt til drinks og cocktailsHjemmelavet rabarbersaft – perfekt til drinks og cocktails
Hjemmelavet rabarbersaft er et musthave i mit køleskab om sommeren. Prøv den i drinks og cocktails. Opskrift på rabarbersaft med kun 3 ingredienser.(Louiogbearnaisen)
HyldeblomstginHyldeblomstgin
Medmindre du bor på stenbroen, kan du næsten ikke gå uden for en dør uden at støde næsen ind i en hyldeblomstbusk i fuld flor! Det åbenlyse er naturligvis at omdanne de aromatiske blomsterkroner til hyldeblomsaft,(Gastromand.dk)
Flødebolle-browniesFlødebolle-brownies
Flødebolle-brownies er en fusion mellem flødeboller og brownies. Fusionen mellem to lækkerier kan nogle gange blive til noget som er dobbelt så godt! Og det er tilfældet med fusionen mellem brownien og flødebollen.(Karolines Køkken)
Grillet rødfisk med speltpilaf og græskarGrillet rødfisk med speltpilaf og græskar
En rigtig god rustik ret med spelt, fisk og græskar.(Karolines Køkken)
Krydret couscoussalatKrydret couscoussalat
Couscous er supernemt at lave; skal blot trække lidt med kogende vand. Blandes herefter med ost og grønt - voilà!(Karolines Køkken)
SurdejSurdej
Surdej - en god start til lækkert hjemmebag. Denne opskrift på surdej er nem at gå til. Men husk at starte op i god tid!(Karolines Køkken)
FlødekaramellerFlødekarameller
Hjemmelavet flødekarameller smager fantastisk og er sjove at lave. Husk at foretage karamelprøven, så karamellerne får den rette konsistens.(Karolines Køkken)
Tortilla med laks og ærtehummusTortilla med laks og ærtehummus
Frisk nemt den traditionelle hummus opskrift op med ærter og få en sund ærtehummus. Smager skønt som dressing i en tortilla eller som dip til grøntsager(Louiogbearnaisen)
HavregrynskuglerHavregrynskugler
Havregrynskugler er et must som julekonfekt. Tag børnene med i køkkenet og lav en stor portion klassiske havregrynskugler. Den bedste originale opskrift(Louiogbearnaisen)
Citronmousse Citronmousse
Citronmousse som mormor lavede den. Glæd dig til at prøv denne opskrift, hvor citron, flormelis og piskefløde skaber magi, ingen kan modstå!(Karolines Køkken)
Citronmousse dessertCitronmousse dessert
Let og luftig citronmousse med en smuk gul glaze serveret på sprød og knasende pistaciebund. (Karolines Køkken)
LuciabrødLuciabrød
Traditionen med Luciabrød stammer fra Sverige, hvor de hedder "Lussebrød". Prøv de små brød med opskriften her. (Karolines Køkken)
Gastromand goes Tapas II: Patatas Bravas med AioliGastromand goes Tapas II: Patatas Bravas med Aioli
Inspireret af Webmasterens crostini med gedeost og løgconfit fløj jeg straks i køkkenet - must have tapas! De fleste vil nok sige, at kartofler er tilbehør til en ret, men i Spanien er "Patatas Bravas" en(Gastromand.dk)
Luciabrød med safranLuciabrød med safran
I Sverige nydes lusse-brødene, som er det svenske navn, på Luciadag den 13. december. Men vi kan stå inde for, at de også smager dejligt på mange andre dage.(Karolines Køkken)
Baba Ganoush – AuberginedipBaba Ganoush – Auberginedip
Opskrift på den lækre baba ganoush aubergine dip, som er cremet, lækker og smager forrygende til mange retter - se opskriften her(Valdemarsro)
BorsjtjBorsjtj
Denne klassiske russiske rødbedesuppe giver varmen, når vinteren nærmer sig.(Karolines Køkken)
Kalvegryde med svampe og æblerKalvegryde med svampe og æbler
Rustik og lækker sammenkogt ret med masser af dejlig smag.(Karolines Køkken)
Vaniljegrød med ristede mandlerVaniljegrød med ristede mandler
Risengrød i en luksusudgave med fløde, vaniljestang og mandler.(Karolines Køkken)
AndelevermousseAndelevermousse
Klassisk andelevermousse med et strejf af portvin. Husk, at andeleveren skal marinere et par dage i portvin.(Karolines Køkken)
VaniljehornVaniljehorn
Sprøde vaniljehorn af usødet dej. Hornene drysses først med sukker efter bagningen.(Karolines Køkken)
Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikumAvocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
Yezz! Mit vildeste sommercrush er uden tvivl den her avocado/kikærte spread, salat, dip.. Jeg er endnu ikke kommet frem til hvad herligheden helt præcis skal betegnes som, men det er egentlig også fuldstændig ligemeget! Glem alt om navnet, den her sandwich dur. Selvom jeg ikke gør så meget i madpakker mere, efter endt uddannelse, så forestiller...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Appelsin og granatæble granitaAppelsin og granatæble granita
Granita er en frossen italiensk dessert som ikke er at forveksle med den ellers kendte slush-ice. Server granita som dessert eller mellemret(Valdemarsro)
Kalvekoteletter med balsamico og glaserede grøntsagerKalvekoteletter med balsamico og glaserede grøntsager
En rigtig dejlig ret, fuld af smag. Lige til at spise, når det er koldt derude og den står på regn og rusk...men kan naturligvis også spises i solskin!(Karolines Køkken)
Rabarbermousse på sprød kiksebundRabarbermousse på sprød kiksebund
Blød rabarbermousse på knasende sprød kiksebund. En imponerende dessert som kan laves i god tid - og serveres direkte fra køleskabet!(Karolines Køkken)
ÆggesalatÆggesalat
Lav en lækker luksus æggesalat på 10 minutter og brug den i en sandwich ellertil frokost. Den bedste opskrift på nem æggesalat med karry(Louiogbearnaisen)
BrændenældepestoBrændenældepesto
Smuk brændenældepesto, som slet ikke brænder! Brændenælder vokser forår og sommer i skove og haver og smager mild og krydret. Husk at tage handsker på, når du plukker og tilbereder brændenælderne.(Karolines Køkken)
Krydret leverpostejKrydret leverpostej
Hjemmelavet leverpostej er noget af det bedste. Glæd dig derfor til at prøve denne opskrift på krydret leverpostej med lever, nellike og muskatnød!(Karolines Køkken)
BrændenældesuppeBrændenældesuppe
Skøn og nem brændenældesuppe som slet ikke brænder! Brændenælder vokser forår og sommer i skove og haver og smager mild og krydret. Husk at tage handsker på, når du plukker og tilbereder brændenælderne.(Karolines Køkken)
Svampepostej med tranebærSvampepostej med tranebær
En nyfortolkning af den gode gamle klassiker fra Karolines Køkken, nemlig champignonpatéen. Denne her er med tørrede tranebær og couscous.(Karolines Køkken)
Knuste kartofler med stenbiderrognKnuste kartofler med stenbiderrogn
Knuste kartofler med stenbiderrogn er en helt vidundelig forårsmenu og et godt alternativ til klassiske blinis med stenbiderrogn - få opskriften her(Valdemarsro)
FødselsdagsbollerFødselsdagsboller
Klassiske, hvide fødselsdagsboller er et "must" til børnefødselsdagen - og ønsket til voksen fødselsdagen. Værsgo!(Karolines Køkken)
Grøn ærtehummusGrøn ærtehummus
Der er virkelig knald på farven i denne skønne ærtehummus! Et lækkert alternativ til den traditionelle hummus af kikærter.(Karolines Køkken)
PassionsfrugtmoussePassionsfrugtmousse
Frisk og dekorativ passionsfrugtmousse med blade af hybenroser og mørk chokolade. Kan forberedes dagen før.(Karolines Køkken)
Citrussalat med ingefærdressingCitrussalat med ingefærdressing
Citrussalat er noget af det skønneste om vinteren - prøv denne mættende variant med quinoa, pastinak og en frisk ingefærdressing til. (Karolines Køkken)
Kammuslinger med brunet sojasmør og blomkålspuréKammuslinger med brunet sojasmør og blomkålspuré
Fløjlsblød blomkålspuré serveret med stegte kammuslinger, duftende brunet smør og sprødt ristet rugbrød. En super lækker forret.(Karolines Køkken)
Boston Baked BeansBoston Baked Beans
En ægte amerikansk madklassiker er Boston Baked Boston lavet med molasses. Opskriften tager lidt tid, men er det hel værd. Server med rustik surdejsbrød.(Louiogbearnaisen)
AppelsinisAppelsinis
Denne appelsinis er den perfekte dessert til dig som elsker det rustikke. Prøv den!(Karolines Køkken)
Citrussalat med kardemommeisCitrussalat med kardemommeis
En smuk og smagfuld dessert af citrusfrugter, drysset med pistacienødder og serveret med en aromatisk kardemommeis. Det giver en fin sød syrlig helhed med et strejf af raffineret bitterhed.(Karolines Køkken)
RabarbertrifliRabarbertrifli
De nemme rabarbertrifli med letknuste makroner er en fantastisk dessert at nyde i solen. Se opskriften her. (Karolines Køkken)
Pastasalat med pestoPastasalat med pesto
Pastasalat med pesto er et must til sommeren og er nemt og lækkert til grillmad, picnic eller på madpakken. Find opskriften på den bedste pastasalat(Louiogbearnaisen)
Hjemmelavet müsli ristet i ovnenHjemmelavet müsli ristet i ovnen
Opskrift på hjemmelavet granola som er müsli ristet i ovnen med lækker honning. En nem og enkel måde at lave sund musli - få opskrift her(Valdemarsro)
Guinness Chocolate CakeGuinness Chocolate Cake
Fredag igen igår . Min yndlingsdag på ugen. Faktisk også bedre end weekend. Der er bare noget over fredage. En arbejdsuge er overstået, vi gør status, opgaver bliver afsluttet og der hviler den her gode stemning over dagen. I gymnasiet var det fredagscafe med kolde øl, musik og mennesker. Ligeledes på universitet, hvor fredagbaren var...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Krydret tomatsuppe med linser og baconKrydret tomatsuppe med linser og bacon
Rustik og mættende bondesuppe - let og enkel at lave.(Karolines Køkken)
Hjemmelavet isteHjemmelavet iste
Sådan laver du nemt iste: 3 lækre opskrifter på hjemmelavet iste: Du får te med fersken, med hibiscus og den med citron og ingefær. Med og uden sukker(Louiogbearnaisen)
Chokoladekage med espresso, chokolademousse og marengsChokoladekage med espresso, chokolademousse og marengs
En flot og lækker nytrårsdessert kan sagtens laves dagen før. En chokoladekage med mousse og marengs er en rigtig fin ide. Find opskriften her(Louiogbearnaisen)
Råmarineret laks med beder og rygeostRåmarineret laks med beder og rygeost
Gourmet forret - en god blanding af sushi og råsyltet laks et alternativ til den traditionelle røgede laks.(Karolines Køkken)
Salat med vandmelon og hvid ostSalat med vandmelon og hvid ost
En læskende vandmelonsalat. Den salte, hvide ost og den søde vandmelon er usædvanlig gode sammen. Prøv den her. (Karolines Køkken)
Broccolicouscous med stegte kyllingefileterBroccolicouscous med stegte kyllingefileter
Prøv broccoli på en ny måde - som broccoliucouscous. Måske kender du blomkålsris. Broccolien er også revet, men bliver bare lidt finere. Derfor kalder vi den couscous.(Karolines Køkken)
Svinekam braiseret i mørk øl med rodfrugter, grov sennep og smørstegte rosenkålSvinekam braiseret i mørk øl med rodfrugter, grov sennep og smørstegte rosenkål
Når temperaturen falder og vinden rusker, er det tid til god gedigen simremad med vintergrønt. Tænd et par stearinlys og blive siddende længe ved bordet.(Karolines Køkken)
Couscoussalat med avocadoCouscoussalat med avocado
Lav couscoussalaten aftenen i forvejen, så har du til en nem madpakke.(Karolines Køkken)
Nordisk paella med blåmuslingerNordisk paella med blåmuslinger
En dejlig paella....man kunne også kalde det en bygotto. Fyldt med friske blåmuslinger og en lille raffineret bitterhed fra øl.(Karolines Køkken)
GASTRO CUBA PINTADAGASTRO CUBA PINTADA
Velkommen kære Gastromand-læser. Det er tid igen til endnu en lækker cocktail-klassiker i nye klæder, af yours truly; Morten Krag AKA @thecocktail.blog Husk at del Jeres egne erfaringer med os via #retrococktails Rom & Cola - en(Gastromand.dk)
Couscoussalat med krydret kvarkdressingCouscoussalat med krydret kvarkdressing
Flot og farverig couscoussalat med hokkaidogræskar og peberfrugter. Serveret sammen med sennepskrydret kvarkdressing og rosastegt flanksteak.(Karolines Køkken)
Karbonader med ærter og gulerødderKarbonader med ærter og gulerødder
En klassisk opskrift på karbonader med ærter og gulerøder - enkelt, lidt rustikt og hamrende lækkert.(Karolines Køkken)
Stegt fennikel med squash, tomat og safranStegt fennikel med squash, tomat og safran
Først og fremmest er det vist på sin plads, at sige tusinde tak for alle de pæne lykønskninger her på bloggen, på de sociale medier og på mailen – jeg er helt overvældet og gad ret godt sende en kage som tak til jer alle. Meeen da jeg ikke stoler helt på, at posten kan...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Spaghetti VongoleSpaghetti Vongole
Her får du den skønne opskrift på Spaghetti Vongole - en enkel og lækker italiensk sommerret med pasta og hjertemuslinger - få opskriften her(Valdemarsro)
French toast med bacon og tomatFrench toast med bacon og tomat
French toast er lækker som fyldig morgenmad, hvis man skal ud af huset resten af dagen eller som let aftensmad. De kan også spises kolde som picnicmad.(Karolines Køkken)
HummusHummus
Hummus er en kikærtemos, som egner sig godt som dip. Denne Opskrift på Hummus giver en skøn og cremet Hummus.(Karolines Køkken)
Red sodaRed soda
Frisk og dejlig drik med let brus på toppen.(Karolines Køkken)
Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødderSøndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder
Denne type grød er det, man på engelsk kalder "baked oatmeal" - en ovnbagt grød, som kan varieres i det uendelige. Brug de gryn og krydderier du har i skabet og server grøden med frugt, mælk eller yoghurt.(Karolines Køkken)
Hummus med edamamebønnerHummus med edamamebønner
Grøn cremet hummus med edamamebønner og salatost. Lækker som dip til snackgrønt eller som tilbehør til en salat eller på ostebordet.(Karolines Køkken)
Hummus med kålsalat og rødbederHummus med kålsalat og rødbeder
Hjemmelavet hummus danner bunden i denne skønne salat, hvor nykogte rødbeder, salatost, rød- og grønkål giver farver og fylde til tallerkenen. Til denne hummus har vi brugt kikærter fra dåse, men hjemmekogte kikærter gør bestemt ikke hummussen dårligere.(Karolines Køkken)
Hummus med yoghurtHummus med yoghurt
En cremet hummus med kikærter, yoghurt og rosmarin. En lækker dip til fx snackgrønt.(Karolines Køkken)
Soufflé med æbler, nødder og mynteflødeskumSoufflé med æbler, nødder og mynteflødeskum
Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I den tidligere middelalder havde eksotiske krydderier og krydderurter fra klosterhaven en fremtrædende plads i køkkenet og det var almindeligt, at man sødede sin hverdagsmad med honning.(Karolines Køkken)
Cremet broccolisuppe med kammuslingerCremet broccolisuppe med kammuslinger
Dejlig suppe med en blød og cremet smag - de stegte kammuslinger sætter prikken over i'et.(Karolines Køkken)
Hurtig hindbærmousseHurtig hindbærmousse
Hindbærmousse er en nem dessert, der smager himmelsk. Pisk den hurtigt sammen og servér straks. Prøv opskriften.(Karolines Køkken)
Svineskanke med øl-sennepSvineskanke med øl-sennep
Rustik svineskank fuld af saft og kraft. Hertil hjemmelavet grov sennep med hvidtøl og fløde.(Karolines Køkken)
AuberginegratinAuberginegratin
Dette er en vegetarudgave af den græske musaka. Smager vildt godt!(Karolines Køkken)
Brød med hele speltkornBrød med hele speltkorn
Hele speltkerner og knuste korianderfrø giver karakter til dette brød. Og kvarken i dejen får det til at holde sig frisk i længere tid.(Karolines Køkken)
Nudler med rejer og korianderNudler med rejer og koriander
Asiatiske retter er ofte både nemme og hurtige at lave, når først du har snittet alle grøntsagerne. Prøv med knuste peanuts på toppen!(Karolines Køkken)
New England fiske chowderNew England fiske chowder
Jeg lovede jo flere fisk på bloggen for nogle uger siden og det læste min fiskepusher heldigvis, så da han var forbi, var det med en fyldt køletaske af lækre sager. Første krabater som jeg hev op af fryseren blev de fineste kullerfileter. Her kunne jeg have valgt at smide dem i en omgang rasp...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Sous videSous vide
Med en Sous Vide varmebehandling sikrer du dig den helt kontrolerede og helt perfekte tilberedning. Her bruger vi metoden til rostbeef, men du kan bruge Sous vide til alle kødstykker, fisk og grøntsager.(Karolines Køkken)
Andelår sous videAndelår sous vide
Du får den lettest måde at lave perfekte andelår sous vide. Når supermarkederne bugner med andelår, er det bare om at fylde fryseren - og maven - op!(Gastromand.dk)
Syltede pærerSyltede pærer
Syltede pærer er helt oplagt at bruge efterårets mange pærer til. Her er en eksklusiv opskrift på syltede pærer med cognac - og de smager herligt både i den ikoniske Pærer Belle Helene og i pæretærte, eller blot med en iskold flødeskum til.(Karolines Køkken)
Saltede citroner og andre citrusfrugterSaltede citroner og andre citrusfrugter
Saltede citroner og citrusfrugter er et rigtigt spændende hyggeprojekt - her får I min fremgangsmåde og opskrift - læs med her(Valdemarsro)
Nytårsdessert med kirsebærNytårsdessert med kirsebær
Festlig nytårsdessert med kirsebær. Denne dessert med syltede kirsebær, vaniljemousse og et helt tyndt lag kirsebærglaze er et festligt indslag på nytårsbordet! Det meste af nytårsdesserten kan laves helt klar i god tid, så du kun skal tænke på at samle desserten på selve aftenen.(Karolines Køkken)
Thousand Island opskrift - Hjemmelavet dressingThousand Island opskrift - Hjemmelavet dressing
Her får du en opskrift på en hjemmelavet Thousand Island dressing, som med garanti vil være populær. ✔ Hurtig - ✔ Nem ✔ Velsmagende → Se opskrift her.(Madsvin)
Blomkål/løgsuppe med ostebrødBlomkål/løgsuppe med ostebrød
Jeg starter lørdagen langsomt, mens der endnu er morgendis og solen ikke helt har besluttet om den gider stop eller ej i dag. Der er varm kaffe i koppen og lune, nybagte brød til at ledsagde den. Med smør og fed ost. Der er endnu stille i huset, Måffen sniger snuden ud under tæppet. Overvejer...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Syrlig chokolademousse med marinerede appelsiner og tranebærSyrlig chokolademousse med marinerede appelsiner og tranebær
Chokolademoussen kan serveres i en fin skål eller som flotte portionsanretninger.(Karolines Køkken)
Syrlig grøntsagspasta med alt godt fra havetSyrlig grøntsagspasta med alt godt fra havet
Få sat fisk og skaldyr på menuen med denne lækre og velsmagende pastaret svøbt i citrus.(Karolines Køkken)
Avocadomousse med smørstegte rugbrødschipsAvocadomousse med smørstegte rugbrødschips
En blød og delikat avocadomousse med rugbrødschips - server den som forret eller som snack ved en festlig anledning.(Karolines Køkken)
Syrlige rugbrød med kernerSyrlige rugbrød med kerner
Når du først har fået lavet surdejen og er inde i rytmen med at bage brødet, er det nemt altid at have lækkert hjemmebagt rugbrød i huset.(Karolines Køkken)
Oksefilet med dry rubOksefilet med dry rub
En super ret, hvis det skal være nemt når du har gæster. Det hele kan gøres klar i god tid (husk at komme dry rub på kødet dagen før), så du kun skal have tingene i ovnen til sidst og blande salaten.(Karolines Køkken)
Små tærter med tunmousseSmå tærter med tunmousse
Sunde og lækre tærtebunde lavet med knækbrød uden smør. Fyld tærtebunde med en hurtig og fedtfattig tunmousse og server til frokost eller som en nem forret(Louiogbearnaisen)
Hjemmelavet RemouladeHjemmelavet Remoulade
"I say goddamn what a rush!" - ja Travolta har ikke levet forgæves og bedre kan det ikke udtrykkes. Det er pærelet at lave, og efter et par gange er det ren rutine og så(Gastromand.dk)
Knoldselleri med æble, kerner og bacon + peberroddressingKnoldselleri med æble, kerner og bacon + peberroddressing
Lad os snakke om knoldsellerien. Du ved den fætter, som ser allermest utilnærmelig og uappetitlig ud i grøntsagsafdelingen. Med jord, knuder og måske en grøn, meget lang dusk på toppen. Skal vi være helt ærlige, så er det ikke den som vi griber først ud efter, vel? Hvad skal den overhovedet bruges til? Gammeldagssuppe, rodfrugtblandingen...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
No Sour CherriesNo Sour Cherries
Står du og mangler inspiration til en festlig, farverig og usandsynlig fræk Nytårscocktail? Så led ikke længere! Brasilianskfødte Santos Dumont er ikke bare en opfinder og pionér, men står også for noget virkelig lækkert og smagfuldt rom.(Gastromand.dk)
Hvid chokolademousse med citronHvid chokolademousse med citron
En fin, blød mousse med smag af hvid chokolade og et frisk pift af citron.(Karolines Køkken)
BruschettaBruschetta
Bruschetta er en italiensk klassiker, der smager fantastisk. Find opskriften her og lav den som forret eller appetizer.(Karolines Køkken)
Hvid chokolademousse med hyldeblomstHvid chokolademousse med hyldeblomst
Helt enkel og skøn chokolademousse med hvid chokolade og hyldeblomstsaft.(Karolines Køkken)
Bruschetta med auberginepuréBruschetta med auberginepuré
Super skønne bruschetta'er. Der er lidt arbejde i dem, men det hele kan laves på forhånd, så de bare skal samles lige før gæsterne kommer.(Karolines Køkken)
Æble cookiesÆble cookies
Der er udfordringer på madfronten for tiden! Da husstanden her ikke er indehaver af en madplan og jeg bestemt ikke har tænkt mig at indføre en (der er vi så lidt uenige…), så kræver det altså jeg skal ud af min lune hule. Well, det går nu meget smertefrit, for med den dertil tilpassede slået...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
FlapjackFlapjack
Flapjack er en skøn og lækker nem muslibar med havregryn og brun farin - her er også med valnødder og mørk chokolade - få opskrift her(Valdemarsro)
Bruschetta med blåbærsirup, timian og ostBruschetta med blåbærsirup, timian og ost
En herlig og supernem bruschetta med lidt sødme fra blåbærsiruppen op mod den skønne faste ost fuld af smag.(Karolines Køkken)
Frossen mousse med blåbærFrossen mousse med blåbær
En festlig dessert som kan laves i forvejen og med mange forskellige slags bær.(Karolines Køkken)
Hvid og mørk chokolademousse med skovbærsirupHvid og mørk chokolademousse med skovbærsirup
En rigtig flot lagdelt dessert at servere i høje cocktailglas. Skovbærsirup går godt til både den hvide og den mørke chokolademousse.(Karolines Køkken)
TacosalatTacosalat
Tacosalat er Tex-Mex mad, der er mexikansk mad, som har været en tur omkring USA (Texas), før den bredte sig til resten af verden.(Karolines Køkken)
Kammuslinger og jomfruhummereKammuslinger og jomfruhummere
I sidste uge fik I opskriften på snacks fra nytårsaften, så hvad er mere naturligt end at fortsætte med forretten: Stegte kammuslinger og jomfruhummere med selleripuré, citroncreme, nødder, brunet smør og urter! Størstedelen af retten kan forberedes(Gastromand.dk)
Bruschetta med grillede asparges, ost og parmaskinkeBruschetta med grillede asparges, ost og parmaskinke
Skønne bruschetta med lækre asparges. God til en let sommerfrokost i haven.(Karolines Køkken)
Grøntsagsgryde med citrongræsGrøntsagsgryde med citrongræs
Citrongræs giver en fin, pikant citrussmag.(Karolines Køkken)
Sushibowl – sushisalat med tangperlerSushibowl – sushisalat med tangperler
Hurtig og lækker sushisalat med laks - perfekt som en nem hverdagsret og en hurtig og lækker måde at servere en sushi bowl - få opskrift her(Valdemarsro)
Bruschetta med honningbagte tomaterBruschetta med honningbagte tomater
Bruschetta med honningbagte tomater og cremefraiche er en sprød og lækker anretning, som passer perfekt i en tapas menu.(Karolines Køkken)
// Mexicansk bønnesalat// Mexicansk bønnesalat
Husker I bønneprojektet? Det er stadig i fuld flor og jeg spise dåse på dåse. Er der en råvare som kan varieres i det uendelig, så er det dulme bønner. Okay, jeg har en svaghed, det står rimeligt klart – og salater, ja, det er også en kær ret herhjemme. Men altså de ultra lækre...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Bruschetta med hytteost og avocadoBruschetta med hytteost og avocado
Dejlig nem og enkel forret eller appetizer bestående af ristet brød med tomat, avocado og cremet avocado. En anderledes variant af den klassiske italienske bruschetta.(Karolines Køkken)
Pasta med safransaucePasta med safransauce
Safran er verdens dyreste krydderi og har derfor fået tilnavnet "det røde guld". Safran stammer fra krokusplanten.(Karolines Køkken)
Spaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøbSpaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøb
Små kødboller med ekstra smag fra parmaskinken. Persillepesto til spaghettien og broccoli for syns og smags skyld.....luksusversionen af Lady og Vagabondens spaghetti og kødboller.(Karolines Køkken)
Bruschetta med oliventapenadeBruschetta med oliventapenade
Brødene gratineres i ovnen med en blanding af hvid ost og kvark på toppen. Lækre som snack eller tilbehør til suppe.(Karolines Køkken)
Bagt rodfrugtsalat med tahindressingBagt rodfrugtsalat med tahindressing
Sne. Minusgrader. Januar. Kan det blive værre? Lur mig om det ikke kan, for jeg kaster da lige ordet “rodfrugter” i puljen også. Så er der dømt gråt i gråt med kedeligt på ;) Jeg har efterhånden fået lidt for mange rodfrugter de sidste måneder og de traditionelle opskrift-versioner er snart så brugte, at de...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Sandwich med ost og citrussyltede løgSandwich med ost og citrussyltede løg
De citrussyltede løg smager også godt sammen med fx stegte koteletter, frikadeller eller en dejlig cremet brie.(Karolines Køkken)
Bruschetta med peberfrugttapenadeBruschetta med peberfrugttapenade
Peberfrugttapenaden har en fin intens smag fra både de grillede peberfrugter, valnødder, citronsaft og salt, hvid ost.(Karolines Køkken)
Champagne Cupcakes m. granatæblefrostingChampagne Cupcakes m. granatæblefrosting
Ting skal fejres. Selvfølgelig med mad, hvordan ellers? Og da jeg for nogle uger siden kunne se flere måneders arbejde blive lanceret, nemlig i mit online fotokursus, så var en fabelagtig fejring på sin plads. Bum bum.. Hvordan fejrer man bedst det? … Champagne. Kage. I én. Arhmen, de sælger næsten sig selv! Var jeg...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Bruschetta med stegt aubergineBruschetta med stegt aubergine
En helt enkel og dejlig bruschetta med stegt aubergine, rucola, hytteost og et drys peber. (Karolines Køkken)
White russianWhite russian
White russian er en herlig forfriskende cocktail for voksne. Der er knald på den....så drik med måde. Se opskriften her. (Karolines Køkken)
BrusebadsbollerBrusebadsboller
Navnet brusebadsboller henviser til, at du former bollerne om aftenen og lader dem hæve natten over i køleskabet . Mens du er i brusebad, bager du dem....og vupti er der nybagte boller til morgenmad.(Karolines Køkken)
Sandwich med røget laks og kikærtecremeSandwich med røget laks og kikærtecreme
Hvordan bliver man mæt af en sandwich til aftensmad? Gør som her! Suppler de lækre skiver røget laks og grøntsagerne med en hjemmelavet kikærtecreme - den minder meget om hummus.(Karolines Køkken)
White russian med mælk og flødeWhite russian med mælk og fløde
White russian bliver ekstra lækker med lidt fløde. Og her er bliver den serveret med et lille twist af fløde. (Karolines Køkken)
Oksekødssuppe med urteskumOksekødssuppe med urteskum
Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider. Med inspiration fra de første jægersamfund, er her vores moderne fortolkning af en urtids-suppe.(Karolines Køkken)
Spaghetti næsten som i ItalienSpaghetti næsten som i Italien
En enkel, rustik pastaret, der er inspireret af den italienske bucatini all’amatriciana. Med masser af umami fra bacon, tomater og tør lagret ost.(Karolines Køkken)
Broccoli/avocado-salat med ribsdressingBroccoli/avocado-salat med ribsdressing
Er det kun mig eller sniger nytåret sig faretruende hurtigt tæt på? Måske føles det bare sådan, da jeg bruger alle min vågne timer bag skærmen de her dage. Inklusiv diverse skriveblokeringer og hår-udrykkende-kriser. Det står slemt til (; Men jeg klarer den, for jeg har fået verdens bedste julegave, som jeg kan leve meget...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Chili-beefdog – en hyldest til USAs VM-holdChili-beefdog – en hyldest til USAs VM-hold
Det kan godt være at Belgien slog USA ud af VM, men selvom vi er vilde med Moules Frites elsker vi det amerikanske køkken endnu højere! Indrømmet, jeg har det med at "følge" teste forskellige "mode-kure" -(Gastromand.dk)
Friteret kammusling i tempuradej med kaviar og avocado/wasabi-dressingFriteret kammusling i tempuradej med kaviar og avocado/wasabi-dressing
Lige siden at jeg deltog i en middag med andre af de danske madbloggere, på Ebisu i sommeren 2010, har jeg haft våde drømme om deres friterede kammusling i katafi. Udover en lækker og velkomponeret(Gastromand.dk)
Peanutbuttercookies med chokolade og crunchPeanutbuttercookies med chokolade og crunch
Efter at have stirret på et glas peanutbutter i skabet i uendelig tider, skulle det bruges til noget. For på brød bliver det aldrig et hit hos mig. Nu det var peanutbutter, lå det lige for at hoppe over på de amerikanske blogs og snuse lidt rundt. Småkage-inspirationen her er fra Bakerella. Jeg brugte en crunch-peanutbutter, for...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Balls of steel from Rocky MountainBalls of steel from Rocky Mountain
Rocky Mountains er en bjergkæde i den vestlige del af Nordamerika. Den strækker sig fra Mexico i syd, igennem det kontinentale USA, igennem Canada og op til Alaska. Det højeste punkt er "Mount Elbert" i(Gastromand.dk)
Kop Nudler x 3 varianter – hjemmelavet luksus til madpakkenKop Nudler x 3 varianter – hjemmelavet luksus til madpakken
Kop Nudler i en hjemmelavet luksusudgave lige til at tage med på madpakke - få hele tre opskrifter her og inspiration til flere(Valdemarsro)
Marcipanlasagne med pocherede pærerMarcipanlasagne med pocherede pærer
Sprød bagt marcipan, springer ud over taglagt passionsfrugtsmousse og marcipan. Blomster og rødvinspocheret pære pynter resten af tallerkenen. En smuk dessert til en festlig aften.(Karolines Køkken)
SandwichbrødSandwichbrød
En lækker og enkel opskrift på sandwichbrød, som alle vil elske. Prøv den engang - og forkæl venner og familie.....plus dig selv.(Karolines Køkken)
Hvide asparges, brunet smør og havgusHvide asparges, brunet smør og havgus
En nem og lækker forret til forårsmånederne med hvide asparges, brunes smør og den danske ost Havgus. Nyd den sammen med gæster.(Madsvin)
Bløde og søde løg - luksusudgavenBløde og søde løg - luksusudgaven
Bløde løg er ikke en klassiker uden grund. Sødmen fra de nænsomt tilberedte løg, kombineret med en let bitterhed er og bliver en perfekt tilføjelse til langt de fleste retter. Normalt laves bløde løg ved at(Gastromand.dk)
Flæskestegssandwich med hjemmesyltetFlæskestegssandwich med hjemmesyltet
Jeg har været i helvede. Og heldigvis tilbage igen! I går stod den på julegave indkøb i Århus midtby, hvilket burde forbydes. Eller ihvertfald bare planlægges lidt bedre næste år fra min side Skal vi bare sige, at vi ikke var de eneste med det påfund…. Jeg fik dog klaret alle indkøbene med bravour, hvis...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Pasta med tomater og kødbollerPasta med tomater og kødboller
Lady og Vagabonden elskede det, de fleste børn elsker det (plus de voksne).....spaghetti og kødboller. Her har vi skiftet spaghettien ud med skruer og tilføjet lidt ekstra grøntsager, men det smager stadig lige godt.(Karolines Køkken)
Gastromand goes Italian – The Big ItalianGastromand goes Italian – The Big Italian
Burgere er mandemad! Så jeg synes, at Gastromands masser af italienske retter skal have en burger med. Jeg ved godt, at burgere ikke er særligt italienske, men med lidt får twist og justeringer her og der, så(Gastromand.dk)
Kyllingegryde med dadlerKyllingegryde med dadler
En rustik gryderet med sur-sødlig smag, hvor tilbehøret kan varieres.(Karolines Køkken)
Bagt torsk med kold citroncremeBagt torsk med kold citroncreme
Bagt torsk med sprød topping af pankorasp og krydderurter - serveret med knuste kartofler og en kold citroncreme.(Karolines Køkken)
KartoffelmousakaKartoffelmousaka
Kartoffelmusaka er en lækker middelhavsinspireret opskrift. Musakaen indeholder mange grøntsager og har masser af smag! (Karolines Køkken)
Gin & Tonic til NytårsaftenGin & Tonic til Nytårsaften
Nytårsaften er lig med god mad og især drikke, hvis man spørger vores egen hus-bartender Morten Krag; "Nytårsaften skal være en fest i selskab med gode venner og familie. Der skal indtages kulinariske perler samt ekstravagante(Gastromand.dk)
Savojkålssalat med skinkemignon og hotte ostetoastsSavojkålssalat med skinkemignon og hotte ostetoasts
En varm æbletoast med chiliost bliver serveret til den rustikke kålsalat med saftig skinkemignon.(Karolines Køkken)
Ølkage med appelsinsmørØlkage med appelsinsmør
En dejlig kage med strejf af krydderier og citrus. Kombinationen er himmelsk og varmer på en kold dag.(Karolines Køkken)
Grov risengrød med æblemosGrov risengrød med æblemos
Belle de boskoop æblerne giver herlig syrlighed til den rustikke risengrød.(Karolines Køkken)
HyldeblomstmousseHyldeblomstmousse
Hyldeblomstmousse serveret med friske jordbær og limesukker. Hyldeblomstmoussen er let og luftig - en skøn sommerdessert. Pynt din hyldeblomstmousse med friske hyldeblomster, hvis de er i sæson.(Karolines Køkken)
Øllegrød med  æble-pærekompotØllegrød med æble-pærekompot
Kan man det? Lave en fusion mellem øllebrød og havregrød. Vi synes det fungerer....øllegrøden er lidt lettere og mildere i smagen end traditionel øllebrød.(Karolines Køkken)
Grovboller i formeGrovboller i forme
De rustikke boller er bagt i små aluforme, så de får en facon som paddehatte - det vækker glæde.(Karolines Køkken)
Rissalat med krydret, lun dressingRissalat med krydret, lun dressing
En salat med rødder i Mexico. Dressingen kan justeres stærkere og mildere efter smag. De sprøde tortillas er både lækre og ser flotte ud.(Karolines Køkken)
Spidsbryst i sous vide - Intenst og mørtSpidsbryst i sous vide - Intenst og mørt
Kalve- og oksespidsbryst er en fremragende udskæring til sous vide. Her får du et smagsintenst og mørt stykke spidsbryst i sous vide, som du vil elske.(Madsvin)
Et bud på nytårsdesserten: Hvid chokolade RisottoEt bud på nytårsdesserten: Hvid chokolade Risotto
Ja, vi kan jo på ingen måde tage æren for denne ret, men den er et eller andet sted for god til at holde gemt. Jeg husker tydeligt, at jeg fik den serveret for ca. 7(Gastromand.dk)
KyllingelevermousseKyllingelevermousse
Denne moussen smelter på tungen. Spis den til frokost med groft brød og cornichoner.(Karolines Køkken)
Grillede Banan S’mores med chokoladeGrillede Banan S’mores med chokolade
Bananer på grill er en lækker og nem sommerdessert. Fyld bananer med chokolade og marshmallows, grill dem på eftervarmen og server med knuste kiks og is.(Louiogbearnaisen)
Makrelmousse – røget makrelriletteMakrelmousse – røget makrelrilette
Makrelmousse er en nem og lækker ret til alt fra forret, frokost og madpakker - smager dejligt og er nemt at lave - få en skøn opskrift her(Valdemarsro)
Æblekager med lakrids og marcipanÆblekager med lakrids og marcipan
Opskrift på små æblekager med lakrids i lange baner - både lakridspulver og lakridssirup. Server æbletærterne lune med cremefraiche på en efterårsdag med regn og rusk, eller tag dem med i skoven.(Louiogbearnaisen)
Vegetar MoussakaVegetar Moussaka
Denne opskrift af græsk vegetar Moussaka er virkelig super nem og smager fantastisk - mættende og familievenlig - få opskriften her(Valdemarsro)
Grove havrebollerGrove havreboller
Bollerne kan gøres klar dagen før og fx bages om morgenen. Samme princip som de gammelkendte brusebadsboller, bare i en grovere model.(Karolines Køkken)
Marineret frugt med sprødt skumMarineret frugt med sprødt skum
Uhyre enkelt dessert med pærer, kiwi, druer og basilikum og tilbehør af flødeskum rørt op med knuste krydrede småkager.(Karolines Køkken)
S’mores Cupcakes  (chokolademuffins med kiks, marshmallows og marengs)S’mores Cupcakes (chokolademuffins med kiks, marshmallows og marengs)
S'mores er kiks, chokolade og skumfiduser som grilles over bål. Skab sommerstemningen med smores. Bag chokolademuffins med kiks, marshmallows og marengs.(Louiogbearnaisen)
Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte miraklerKrebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
Nogle af de diskussioner som virkelig er morsomme, er omkring opfattelsen af vores spisevaner, retter og måder vi tilbereder dem på. Eksempelvis "The-Birkes" og "Københavnere", eller hvordan en bøfsandwich i virkeligheden skal laves - skal sovsen på toppen eller ej? Til(Gastromand.dk)
Julesauce – sauce til andesteg og gåsestegJulesauce – sauce til andesteg og gåsesteg
En af de vigtigste elementer i julemiddagen er jo julesauce - her er min opskrift som er finpudset og justeret over årene - den er så god til gås og and (Valdemarsro)
Ymerfromage med hyldeblomstgeléYmerfromage med hyldeblomstgelé
Prøv denne gyldne ymerfromage med muscovadosukker og en dejlig hyldeblomstgelé.(Karolines Køkken)
Røget kammusling, hvide asparges og skum på fjordrejerRøget kammusling, hvide asparges og skum på fjordrejer
En skøn sommerret med røget kammusling og det bedste naturens skatkammer kan tilbyde. Du får her to opskrifter så du kan lave maden med og uden gadgets.(Madsvin)
Blinis – hjemmelavede, luftige og lækreBlinis – hjemmelavede, luftige og lækre
Vinteren er kold, klam og mørk - lige indtil det magiske øjeblik, hvor din lokale fiskepusher siger de smukke ord "skal du have stenbiderrogn...?" "Stik mig et kilo" hører du dig selv stamme inden du(Gastromand.dk)
Beertail – Super Bowl Edt.Beertail – Super Bowl Edt.
Årets største sportsbegivenhed er lige rundt om hjørnet. For os danskere betyder det en allnighter med alt det bedste fra det amerikanske køkken! Ofte har vores fokus været på de fedtede snacks, som er et must(Gastromand.dk)
Spinatpandekager med kyllingSpinatpandekager med kylling
Spinatpandekager med kylling er et lækkert pust til aftenbordet! Prøv den nemme opskrift her og nyd dem i aften. Uhm!(Karolines Køkken)
Orangekage med pistacienødderOrangekage med pistacienødder
En svampet orangekage med inspiration fra mellemøsten. Kagen er krydret med muskatnød, appelsin og orangeblomstvand. (Karolines Køkken)
YoghurtkageYoghurtkage
Prøv denne yoghurtkage med abrikos. Den er fyldig i smagen, med et friskt pust af abrikos. Nyd som dessert eller til kaffen!(Karolines Køkken)
Spinatkage med citrusglasurSpinatkage med citrusglasur
SPINATKAGEN med citrusglasur(Louiogbearnaisen)
Dronningens fødselsdagslagkageDronningens fødselsdagslagkage
Denne hvide kagedrøm er fantastisk elegant og består af de lækreste kagebunde bagt på mandelmel lagt sammen med hyldeblomstmousse og muscatskum. Pyntet med smukke spiselige blomster og flager af hvid chokolade er den selv en dronning værdig!(Karolines Køkken)
PavlovaPavlova
Pavlova er en overdådig marengskage med flødeskum og frugt, opkaldt efter den russiske ballerina Anna Pavlova.(Karolines Køkken)
Rocky road cookiesRocky road cookies
Skønne chewy cookies. I kagesammenhæng er "rocky road" en blanding af nødder, chokolade, karamel og skumfiduser. Ene gode sager - mums!(Karolines Køkken)
Nem 7 minutters Coleslaw til PulledporkNem 7 minutters Coleslaw til Pulledpork
Foråret har besøgt Århus i dag og jeg tog imod det med kyshånd og klapsalver. “Velkommen til. Bliv lige så længer du lyster. Gerne længere!” Med den ekstra, uventede portion energi foråret medførte har jeg nået alt på listen og mere til i dag. Både på studiet og hjemme. Hurra (: I weekenden nåede vi...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
SesamkyllingSesamkylling
Lækker sesamkylling, der knaser skønt. Hertil en super nem krydret couscoussalat med agurk, lime, mynte og ingefær.(Karolines Køkken)
Marokkansk inspireret smørrebrødstærteMarokkansk inspireret smørrebrødstærte
En anderledes og virkelig smuk tærte med smag af kylling og humus.(Karolines Køkken)
Thousand Island dressingThousand Island dressing
Her en hjemmelavet version af den velkendte Thousand Island dressing.(Karolines Køkken)
Græskarbrød med salvie og chiliGræskarbrød med salvie og chili
Brug det klassiske græskar som i USA og bag flotte græskarbrød. Bollerne er perfekt til efterårets madpakker eller til Halloween festen. Jeg er vild med dem.(Louiogbearnaisen)
Engelsk bøf med ras el hanout, coleslaw og Blå CongoEngelsk bøf med ras el hanout, coleslaw og Blå Congo
Måske kender i det ikke helt selv, men nogle gange får jeg skudt nogle billeder af en ret jeg free-styler mig igennem, og når jeg så kigger på billederne, husker jeg fint, at det var(Gastromand.dk)
Ørredmousse på salatbundØrredmousse på salatbund
Prøv denne røgede, lækre cremede mousse med ørreder. Et alternativ til den velkendte tunmousse.(Karolines Køkken)
Bagte tomater og squashsalat med avocadodressingBagte tomater og squashsalat med avocadodressing
De bagte tomater på brød er inspireret af små italienske bruschetta. Her har vi bare gjort dem store, så de mætter noget mere, og serveret en salat og en cremet avocadodressing til.(Karolines Køkken)
Kyllingesatay med ananasKyllingesatay med ananas
Lækre spyd med stegt marineret kylling og saftig ananas....man kan næsten høre suset i palmerne ved en hvid tropestrand...(Karolines Køkken)
Rødbededeller med hummusdressingRødbededeller med hummusdressing
Rødbededeller med salatost smager skønt i et pitabrød med grøn salat og hummusdressing (en tynd hummus). Disse grøntsagsdeller er nemme at lave og kan hurtigt blive en favorit på middagsbordet.(Karolines Køkken)
Cocktail med bergamotte og ginCocktail med bergamotte og gin
Skøn bergamotte cocktail med gin og rosmarin - perfekt til en før middag drink - få den lækre  opskrift på cocktails med citrusfrugt her(Valdemarsro)
PeberkagehusPeberkagehus
Et peberkagehus vækker både begejstring og glæde hos små og store. Tag børnene med i køkkenet og lav et hyggeligt og julet peberkagehus, som både pynter og dufter skønt hele julen.(Karolines Køkken)
Timian-rodfrugter med kålpølserTimian-rodfrugter med kålpølser
En herlig rustik bonderet. Kålpølser hedder kålpølser fordi de passer godt til kål....ikke fordi de er lavet af kål.(Karolines Køkken)
Den bedste hummus. Sund og nem opskrift på humusDen bedste hummus. Sund og nem opskrift på humus
Hummus er hurtigt og nemt at lave selv. 2 minutter - så har du hjemmelavet nem humus. Brug din hummus som dip, i sandwich eller i pita brød. Få opskrift på hummus her(Louiogbearnaisen)
Remake af en klassiker: Stegt flæsk med persillesovsRemake af en klassiker: Stegt flæsk med persillesovs
Helle har trykket på den store røde valgknap. Slaget skal stå torsdag d. 18. juni. I Dagens anledning "genoptrykker" vi en omgang VALGFLÆSK!   Jimi & Rene – 80’ernes kloner af Nik & Jay og Justin Bieber(Gastromand.dk)
Kyllingespyd og safransauceKyllingespyd og safransauce
Gyldengule festlige spyd med mild smag af citrus og karry.(Karolines Køkken)
Rødbedehummus med ost og hindbærvineddikeRødbedehummus med ost og hindbærvineddike
En smuk rødbedehummus - lækkert som dip til grillet kød eller som spread i fx en sandwich.(Karolines Køkken)
Cevichesalat med koriandersauceCevichesalat med koriandersauce
Frisk fisk tilberedt i citrussaft er super delikat - en frisk fiskesalat!(Karolines Køkken)
MüslibollerMüsliboller
Musliboller med eller uden rosiner er super lækre og dejligt rustikke -prøv også musli boller med små stykker chokolade - få opskrift her(Valdemarsro)
GulerodscheesecakeGulerodscheesecake
Gulerodskage og cheesecake i skøn forening. Krydret kiksebund, bagt cheesecake, gulerodsmousse og frisk flødeosttopping - en lidt anderledes cheesecake, der smager virkelig godt.(Karolines Køkken)
Klassikser: Herregårdsbøffer med ærter og bearnaiseKlassikser: Herregårdsbøffer med ærter og bearnaise
Denne ret er nok den mest folkekære ret der findes - vi snakker landevejskroens klassiker - vi snakker den snuskede grillbar med charme og sjæl - vi snakker franske bistroer og til sidst snakke vi en(Gastromand.dk)
Gulerodshummus Gulerodshummus
Lækkert alternativ til den klassiske kikærtehummus . Gulerodshummus er både sød og frisk og smager godt som tilbehør til diverse brød- og grøntsagsstænger.(Karolines Køkken)
Perlebyg i nøddeskumPerlebyg i nøddeskum
En nyfortolkning af risalamanden med perlebyg, hasselnødder og tilbehør af æbler marineret i æblecidereddike og rørsukker smagt til med muskatnød.(Karolines Køkken)
Ingefærkrydret smørsauce til hummerIngefærkrydret smørsauce til hummer
Varm hummer med gylden smørsauce. Luksus forret med stil.(Karolines Køkken)
Rødbeder med wasabiRødbeder med wasabi
Wasabi kender vi bedst fra sushi. Her får den lov at klæde de flotte rødbeder på.(Karolines Køkken)
Gulerodskage-rouladeGulerodskage-roulade
Gulerodskage-roulade er en skøn fusionskage. Fusionen mellem gulerodskage og roulade giver et resultat, der er mindst dobbelt så godt. Den lækre saftige bund af gulerodskage smurt med blød flødeostcreme - en kombination som bare fungerer.(Karolines Køkken)
Rocky RoadRocky Road
Lækre Rocky Road med pebermynte, chokolade, nødder og skumfiduser - hjemmelavet slik, julekonfekt eller til at spise med rørt vaniljeis - få opskriften her(Valdemarsro)
Butterdejsstang med oksekød og rucola-friskostButterdejsstang med oksekød og rucola-friskost
Alt i butterdej er godt. Uden diskussion! Så enkelt er det. Kom spinat i butterdej og selv de mest kræsne børn spise det. Kom laks i og du kan overbevise de fleste om mere fisk hver uge. Og den mest geniale; kom rester i og ryd op i køleskab og fryser på den sjoveste måde (:...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Den Ultimative Halloween BurgerDen Ultimative Halloween Burger
Inden længe rammer en af de hurtigste voksende traditioner i Danmark os - det er nemlig tid til skeletter, hekse, edderkopper, flagermus, uhygge og masser af gys - det er tid til at fejre Halloween!(Gastromand.dk)
Lagkage med hindbærmousse og hvid chokoladeLagkage med hindbærmousse og hvid chokolade
Lagkage med lækre marcipanbunde, syrlig hindbærmousse og hvid chokolade - en smuk og delikat lagkage som vil pryde ethvert dessertbord.(Karolines Køkken)
RødbedesuppeRødbedesuppe
Den klassiske russiske rødbedesuppe - nem, billig og så smager en gang borsjtj rigtig godt, når det er koldt udenfor.(Karolines Køkken)
Luksus stjerneskudLuksus stjerneskud
Hjemmelavet luksus stjerneskud med rødspættefilet, danske asparges og stenbiderrogn - få den bedste opskrift på sommerretten her(Valdemarsro)
Ostegratinerede muslingerOstegratinerede muslinger
En hurtig og lækker forret - gratinerede muslinger på små brød med masser af smag.(Karolines Køkken)
Rødbedesuppe med tomat, ost og olivenRødbedesuppe med tomat, ost og oliven
Suppen er inspireret af den russiske rødbedesuppe Borsjtj.(Karolines Køkken)
Ostegratinerede muslinger med chiliOstegratinerede muslinger med chili
Retten kan både laves med friske og frosne muslinger.(Karolines Køkken)
Kirsebærmousse Kirsebærmousse
Kirsebærmousse med kvark og kirsebær er en nem, lækker og fedtfattig dessert.(Karolines Køkken)
Luciaboller – luciabrød eller lussekatteLuciaboller – luciabrød eller lussekatte
Opskrift på de søde, bløde og gyldne luciaboller eller lussekatte som de kaldes i sverige - spises lune på luciadag den 13 december(Valdemarsro)
Farseret kalkun og svamperagoutFarseret kalkun og svamperagout
Farseret kalkun som vi især kender den fra USA. Farsen giver god smag og modvirker at kalkunen bliver tør. Server med svamperagout, kartofler og grønt.(Karolines Køkken)
MiddelhavstærteMiddelhavstærte
Nyd den kold eller varm - perfekt til buffet. Husk at minde gæsterne om at der er sten i de lækre oliven.(Karolines Køkken)
Sensommermad: Pasta med grønkål og masser af baconSensommermad: Pasta med grønkål og masser af bacon
Lige præcis på dagen hvor jeg valgte at lave denne ret, var der masser af fart på solen og faktisk bedre vejr end der har været i de fleste dage i august og juli i(Gastromand.dk)
Islagkage med kirsebær og chokoladeIslagkage med kirsebær og chokolade
En skøn isdessert med et strejf af syrlighed fra cremefraichen, som smager dejligt sammen med de søde kirsebær. Husk at lade islagkagen optø lidt før den serveres - det gør den både bedre og lettere at skære!(Karolines Køkken)
Anderillette på sprødt surdejsbrødAnderillette på sprødt surdejsbrød
Sådan får du den møreste og blødeste anderillette ved hjælp af din sous vide(Gastromand.dk)
Hjemmelavet Rocky Road IsHjemmelavet Rocky Road Is
Rocky road is med chokolade og skumfiduser - en skørt knasende vildt lækker is - som varmt kan anbefales - få opskrift her(Valdemarsro)
Goma dressingGoma dressing
Goma dressing er en asiatisk inspireret dressing lavet af ristede sesamfrø. Goma dressingen er meget rig på umami smag og er fantastisk som dip til sprøde grøntsager, til en poke bowl eller til sushi.(Karolines Køkken)
KlejnerKlejner
Når julen banker på døren, er klejner et must! Lav de lækreste og sprødeste juleklejner med opskriften her! Uhm!(Karolines Køkken)
Ispinde med citrus og saltlakridsIspinde med citrus og saltlakrids
Citrus-is med knuste lakridsstykker bliver til superfine ispinde. Enkelt og godt til dessert eller fest.(Karolines Køkken)
Bearnaisesauce, skiller aldrigBearnaisesauce, skiller aldrig
Hvis du vil lave din egen bearnaisesause er her grundopskriften - denne skiller aldrig!(Karolines Køkken)
Sushi i madpakken – lækre maki med laks til børnSushi i madpakken – lækre maki med laks til børn
Sushi i madpakken er et hit hos mine børn og disse små sushiruller er så nemme og hurtige at lave - få opskrift og inspiration her(Valdemarsro)
Man vs. Food: 1/2 m hotdog med chilisauce, ostesauce og agurkerelishMan vs. Food: 1/2 m hotdog med chilisauce, ostesauce og agurkerelish
Jeg er fuldstændig hooked på Adam Richmans foodquest i USA, hvor han nedlægger det ene store måltid efter det andet. Det er så overdrevet, langt ude og bare Gastromand All The Way, vi hylder Man(Gastromand.dk)
Ostemad med rødbedehummus og cornichoner Ostemad med rødbedehummus og cornichoner
Den kraftige smag af lagret ost kommer her i godt selskab med syrlige cornichoner, stærke skalotteløg og en flot og lækker rødbedehummus. I et sådant selskab bliver den ordinære ostemad ekstraordinær.(Karolines Køkken)
BechamelsauceBechamelsauce
Bechamelsauce er en klassisk mælkesauce, der typisk bruges i lasagne og musaka. Prøv den lækre opskrift her.(Karolines Køkken)
Italiensk inspireret one potItaliensk inspireret one pot
One pot pasta med bacon. Så bliver det faktisk ikke nemmere - du skal bare huske at tænde for blusset og røre i gryden af og til. Og vupti står aftensmaden på bordet.(Karolines Køkken)
Kammuslinger sous vide med BACONKAVIAR!Kammuslinger sous vide med BACONKAVIAR!
Kammuslingen! Brugt og misbrugt som stort set ingen anden råvare igennem de sidste år - både på restauranterne og i hjemmekøkkenet. Alt for ofte føles det som om, der har været lotteri over tilberedningen af den(Gastromand.dk)
Stegt kammusling, nødder, blomkål, brunet smør, crouton og kørvelStegt kammusling, nødder, blomkål, brunet smør, crouton og kørvel
I anledningen af fotosessionen til JP kiggede Århusianeren og Familifaren forbi en fredag i januar, hvorfor der naturligvis skulle flækkes lidt hurtig mad sammen. Menuen blev i meget korte træk: Tuncarpaccio Stegte kammuslinger svinerillettes  Med undtagelse af forberedelse af(Gastromand.dk)
Fattoush med bulgurFattoush med bulgur
Fattoush er en libanesisk salat med stegte brødstykker - her i en version med hjemmelavede croutoner, bulgur og citronhytteost. (Karolines Køkken)
Toplækre muslibar – der ikke skal bagesToplækre muslibar – der ikke skal bages
Sund og lækker muslibar der ikke skal bages i ovnen - tilberedt af dadler krydderier og gode mættende råvarer - få opskriften her(Valdemarsro)
Begynder-sushiBegynder-sushi
Mange børn kan godt lide sushi og med lidt tålmodighed og hjælp kan de også lave deres egen fine sushianretning....også for voksne!(Karolines Køkken)
Jordskokkesuppe med kammuslinger og brødcroutonsJordskokkesuppe med kammuslinger og brødcroutons
Jordskokken blev i 1600-tallet hentet fra Nordamerika til Europa af franskmændene. Den lille sarte knold gør sig utrolig godt tilberedt på flere forskellige måder - bl.a. som suppe! Print Jordskokkesuppe med kammuslinger(Gastromand.dk)
Chokolademazarin med Citrus og KakaosorbetChokolademazarin med Citrus og Kakaosorbet
Desserten skal være sød og lækker, vi foreslår en god chokolademazarin med sorbet. LÆS OGSÅ: Den Perfekte Nytårsmenu - Når kun det bedste er godt nok! Chokolademazarin med Citrus og Kakaosorbet Chokolademazarin125 g Marcipan100 g Smør100 g Sukker2(Gastromand.dk)
LaksemousseLaksemousse
Laksemousse er en lækker opskrift på en velsmagende fiskeforret. Retten er en sikker vinder med sin kombination af laks, syrlig citronsaft og cremet creme fraiche.(Karolines Køkken)
SkovbærfluffSkovbærfluff
Skøn og let mousse med dejlig smag af sommerens friske bær.(Karolines Køkken)
Kanelsnegle med marcipanremonceKanelsnegle med marcipanremonce
I en verden hvor alting hurtigt ender med blive moussekager med glace og bagerdystiske krummelurer, så kan man godt bare have behov for en god kanelsnegl. Her er vi ude i noget af det mest(Gastromand.dk)
JødekagerJødekager
Jødekager er den klassiske julesmåkage, som de fleste sikkert nostalgisk husker fra deres barndom. Få opskriften her. (Karolines Køkken)
Kødsovs med squash, porrer og grillede peberfrugterKødsovs med squash, porrer og grillede peberfrugter
Nem kødsovs med masser af smag fra squash, porrer og grillet peberfrugt. Server kødsovsen med couscous - så er der nem aftensmad fyldt med grøntsager på en hverdagsaften!(Karolines Køkken)
Chokolademousse opskrift - Den bedste luftige mousseChokolademousse opskrift - Den bedste luftige mousse
Chokolademousse er en dessertklassiker for chokoladeelskere. Opskriften her giver dig en luftig, lækker chokolademousse, som du vil elske. ✔ Kun 3 ingredienser ✔ Nem at lave ✔ Smager fantastisk(Madsvin)
Nordisk Kyllinge pieNordisk Kyllinge pie
Et slag på tasken; jeg tror den her pie har været 3-4 gange på bloggen! I forskellige udgaver, men stadig lige syndig og ualmindelig god hver gang. Kyllinge pie er min efterårs last nummer et, den ultimative comfort-food, det som kan redde selv den mest bidske, blæsende dag med regn og rusk. Hver gang! Den...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Fersken- og limeisFersken- og limeis
Dejlig hjemmelavet flødeis med sød frugt, frisk citruspift og sprøde nødder på toppen. Smager skønt!(Karolines Køkken)
Cheesecake med hindbær - Let og lækkerCheesecake med hindbær - Let og lækker
Cheesecake er for mange en favoritdessert. Denne udgave er særligt fokuseret på at give en lækker og meget luftig cheesecake. Prøv det - du vil elske det!(Madsvin)
Små mazarinkager med marcipan og stikkelsbærSmå mazarinkager med marcipan og stikkelsbær
De smukkeste små mazarinkager med marcipan. Den svampede mazarinkage får et strejf af sommer med friske stikkelsbær. En rigtig luksus opskrift.(Louiogbearnaisen)
Enchiladas med kyllingEnchiladas med kylling
Den bedste opskrift på enchiladas med kylling - den er fantastisk krydret uden at være stærk men styrken kan justeres hvis ønsket - få opskrift her(Valdemarsro)
Røget makrelmousseRøget makrelmousse
Røget makrelmousse er en opskrift på en velsmagende fiskeret, som egner sig godt til frokost. Røget makrel, kvark og smagfulde krydderier er en dejlig kombination.(Karolines Køkken)
Man vs. Food: The Machine Gun SandwichMan vs. Food: The Machine Gun Sandwich
Endnu et indlæg inspireret af Adam Richmans "hunger quest" rundt i USA. I dette afsnit besøger Adam Salt Lake City og får en fully loaded sandwich, som var så vanvittig, at jeg måtte give den(Gastromand.dk)
GræskartærteGræskartærte
Græskartærte er en traditionel dessertklassiker i USA, men kan også nydes herhjemme. Prøv den lækre opskrift her. (Karolines Køkken)
DadelkonfektDadelkonfekt
Det er nemt og enkelt at lave hjemmelavet dadelkonfekt og så smager det virkelig godt - her er det dadler og chokolade der er i fokus - få opskriften her(Valdemarsro)
TorskemousseTorskemousse
Torskemousse er en lækker opskrift der egner sig fantastisk som forret til fest. Glæd dig til at sætte tænderne i denne mousse lavet på dejlig frisk torksefilet.(Karolines Køkken)
Kandiseret appelsin og citronKandiseret appelsin og citron
Smagen af kandiseret appelsin og citron er lidt som frugtflæsk. Bare meget bedre - her er en skøn opskrift som kan bruges til alle slags citrus(Valdemarsro)
Pizza med skinke, chili og olivenPizza med skinke, chili og oliven
Dejlig voksenpizza serveret med rustik kålsalat(Karolines Køkken)
Påskedrink med hyldeblomst og AquavitPåskedrink med hyldeblomst og Aquavit
Efter påskefrokosten og inden chokoladepåskeæggene skal spises er det ret lækkert med en pause udenfor i solen. Saml gæsterne, giv dem sådan en drink her i hånden og du er årets vært. Læs hele blogindlægget om Aquavit og få flere drinks og cocktails med Aquavit her. (Louiogbearnaisen)
SmørbøfSmørbøf
Medmindre du har befundet dig dybt inde i en grotte i det indre Mongoliet, er der en usandsynlig lille chance for, at du endnu ikke er stødt ind i kokken Casper Sobczyk og hans smørbøf.(Gastromand.dk)
Gratinerede cannelloni med løvstikkeGratinerede cannelloni med løvstikke
Den friske, let syrlige sauce henover de fyldte cannelloni kan minde lidt om den sauce, der er i en musaka. Løvstikke har en ret kort sæson. Du kan skifte den ud med koriander, persille, basilikum eller dild.(Karolines Køkken)
Fenneldrink med AquavitFenneldrink med Aquavit
Påskefrokosten er ovre, ligeledes er påskemiddagen. Mørket har lagt sig pænt udenfor, der er krudtet op i ‘garen (cigaren) og på pladespilleren ligger der crooner-musik. Ahh, det er tid til drinks og den her slår den traditionelle cognac med mange, mange længder. Få flere opskrifter på drinks og cocktails med Aquavit her  (Louiogbearnaisen)
JordbærmousseJordbærmousse
Jordbærmousse med den klassiske kombination af søde jordbær og fløde. En lækker sommerdessert, der smager dejligt og som kræver kun fire ingredienser.(Karolines Køkken)
Mixed fruit cobblerMixed fruit cobbler
Det er ved, at være rigtig lang tid siden jeg lavede denne her kage, men derfor skal bloggen ikke snydes for den, for den er er nemlig mægtig god (: Cobbler? Ja, det ligner mest af alt en crumble-something, men er det ikke helt. Cobbler er mest kendt i US og UK, hvor der er...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Blåmuslinger med hollandaisesauceBlåmuslinger med hollandaisesauce
Prøv denne! Muslinger og hollandaisesauce klæder hinanden virkelig godt!(Karolines Køkken)
Blåmuslinger med hvidløgsflutesBlåmuslinger med hvidløgsflutes
En fransk klassiker, moules mariniére, er muslinger i hvidvin. Vi har tilsat fløde som giver en dejlig cremet sauce. Server dine blåmuslinger med et lunt hvidløgsflutes og aftenen bliver med sikkerhed en succes.(Karolines Køkken)
Romanescosalat med pære, bacon og skøn dressingRomanescosalat med pære, bacon og skøn dressing
Opskrift på en dejlig nem og velsmagende romanesco salat med skøn syrlig citrusdressing, sprød bacon og søde pære - få opskriften her(Valdemarsro)
Wednesdays Whisky: Mint Julip and the Makers MarkWednesdays Whisky: Mint Julip and the Makers Mark
Det er onsdag den 3. maj og der er meget stor grund til at fejre Wednesdays Whisky! Det er nemlig nu hvor der i USA afholdes det berømte Kentucky Derby! Men hvad har det så(Gastromand.dk)
ChokoladefondueChokoladefondue
Chokoladefondue er den perfekte dessert eller snack, hvor du kan dyppe dine yndlingsfrugter, -bær eller skumfiduser i den lune sauce. (Karolines Køkken)
Bergamotte MarmeladeBergamotte Marmelade
Nem og enkel opskrift på lækker bergamotte marmelade - de skønne aromatiske citrusfrugter smager så dejligt - få opskriften her(Valdemarsro)
Sådan laver du din egen Spiced Rum!Sådan laver du din egen Spiced Rum!
Så er vi nået til den sidste del af vores Aalborg Basis trilogi. Webmasteren og Familiefaren proklamerede, uden nogen som helst gudsforagt, at de da ville efterligne nogle af de helt store spiritus-klassikere: Gin og(Gastromand.dk)
Mørbradgryde - med mere grøntMørbradgryde - med mere grønt
Mørbradgryde er en klassiker i mange hjem. Her får du den klassiske mørbradgryde, hvor vi har skruet op for grøntsagerne og ned for kødet. Denne mørbradgryde serverer vi med knuste kartofler.(Karolines Køkken)
Ovnbagte pærer med kardemommeOvnbagte pærer med kardemomme
Pærer bagt med masser af kardemomme, muscovadosukker og hasselnødder serveret med iskold cremefraiche er en nem og lækker dessert. (Karolines Køkken)
To kølige cocktails der hitter i ferienTo kølige cocktails der hitter i ferien
For nogle uger siden afholdte Schweppes deres årlige Drinks Lab konkurrence, vi var inviteret, men måtte desværre melde afbud. Vi havde længe inden besluttet at tage på Northside Festival i Aarhus - som du sikkert ved,(Gastromand.dk)
Gratineret fisk med kammuslingGratineret fisk med kammusling
En raffineret forret med både havtaskekæber og kammuslinger - og så kan det meste gøres klar i god tid.(Karolines Køkken)
Cookies med sorte bønner og chokoladeCookies med sorte bønner og chokolade
Disse cookies med sorte bønner er usædvanligt gode - saftige, søde og mættende - mine børn er vilde med dem og opskriften får I her(Valdemarsro)
Avocadofriteret kammusling i tempuradej med kaviar og avocado/wasabi-dressingAvocadofriteret kammusling i tempuradej med kaviar og avocado/wasabi-dressing
Lige siden at jeg deltog i en middag med andre af de danske madbloggere, på Ebisu i sommeren 2010, har jeg haft våde drømme om deres friterede kammusling i katafi. Udover en lækker og velkomponeret(Gastromand.dk)
Lammesteaks med gremolata og portionsgratinerLammesteaks med gremolata og portionsgratiner
Husk gratiner skal ikke vente på gæsterne - det er gæsterne der skal vente.(Karolines Køkken)
Sommercocktail: Lillet ViveSommercocktail: Lillet Vive
Den normale sommer med festivaler og koncerter, rejser og lignende ser ud til at være aflyst. Så havefester og sommerhus er erstatningen i år. REKLAME: Flasken er stillet til rådighed af Pernod Ricard Danmark Jeg savner(Gastromand.dk)
JulecheesecakeJulecheesecake
Julecheesecake med pebernøddebund, brændte mandler og gløgg på toppen - så er den gode julestemning helt sikkert i hus! (Karolines Køkken)
Luksus stjerneskud m. fuldfed dressingLuksus stjerneskud m. fuldfed dressing
Et klassisk stjerneskud med den bedste dressing. Opskrift på luksus udgave af det populære stjerneskud. Server til hverdag og til fest.(Louiogbearnaisen)
Paris: I skole hos Alain DucasseParis: I skole hos Alain Ducasse
Næstefter den levende legende Paul Bocuse er Alain Ducasse vel den største franske Chéf. Så det var med en solid portion forventningsglæde at denne gastromand stemplede ind på Ecole de Cusine Alain Ducasse i Paris! Læs også:(Gastromand.dk)
KoldskålsisKoldskålsis
Nem is af koldskål og piskefløde. Smag koldskåls-isen til med vanilje, sukker eller citron - og smagen af sol og sommer er i hus!(Karolines Køkken)
Poke Bowl med laksemousse og hytteostPoke Bowl med laksemousse og hytteost
Bowl med krydret laksemousse, avocado, spidskål og edamamebønner. En ret som kan være med til at minimere madspild, da man kan variere fyldet i bowlen alt efter, hvad køleskabet byder på.(Karolines Køkken)
MornaysauceMornaysauce
Mornaysauce med ost og muskatnød er nem at lave og har en dejlig cremet konsistens. Kan bruges bl.a. i lasagne.(Karolines Køkken)
Gin og tonicGin og tonic
Hjælp!! Mit drivhus er blevet invaderet af agurker. Dejlige økoagurker til sønnens madkasse... eller! lige ned i fars gin og tonic. Jeg ved godt at det langtfra er alle som har taget imod agurken (som(Gastromand.dk)
JulekakaoJulekakao
Varm julekakao med smag af kanel og flødeskum - og en skumfidus snemand på toppen. Hyg jer evt. med at lave hver jeres snemand, mens kakaoen bliver varmet.(Karolines Køkken)
Langtidshævet focaccia med aspargesLangtidshævet focaccia med asparges
Focaccia er et fladbrød i familie med pizzaen. Her i en rustik version med friske asparges, oliven og hvidskimmelost. (Karolines Køkken)
MousakaMousaka
Med denne opskrift på musaka er du sikret en lækker græsk inspireret hovedret. Sæt tænderne i retten allerede i aften!(Karolines Køkken)
Grillede grøntsager med edamamehummusGrillede grøntsager med edamamehummus
Grøntsagerne får en skøn, intens smag når de grilles. Sammen med den fyldige edamamehummus er der lagt op til dejlig aftensmad.(Karolines Køkken)
Langtidshævet focaccia med stilktomaterLangtidshævet focaccia med stilktomater
Focaccia er et fladbrød i familie med pizzaen. Her i en rustik version med smukke stilktomater og ost på toppen. (Karolines Køkken)
Mousaka med tomat og okseMousaka med tomat og okse
Mousaka med tomat og oksekød er lækker hverdagsmad. Mousaka kræver lidt forarbejde, men denne mousaka er helt sikkert indsatsen værd. (Karolines Køkken)
Mousse med røget torskerognMousse med røget torskerogn
Mousse med røget torskerogn giver en lækker og velsmagende mousse. Kombinationen af torskerogn. rejer, purløg og syrlig citronsaft smager himmelsk.(Karolines Køkken)
Vintermad: Shepards PieVintermad: Shepards Pie
Så længe der er så koldt og temperaturen siger minusgrader, så skal der laves simremad til den helt store guldmedalje på Gastromand. Shepards Pie er en lækker engelsk klassiker, som passer perfekt til den kolde(Gastromand.dk)
Moussekage med æble og timianMoussekage med æble og timian
Moussekage med æble og timian. Den klassiske æblekage har fået et moderne og elegant twist i denne skønne moussekage med med et indlæg af æblekompot. Moussekagen serveres på en sprød mørdejsbund og er sprayet med velvet spray, der giver kagen et elegant velour look.(Karolines Køkken)
Pulled Pork - Den originale Gastromand-opskriftPulled Pork - Den originale Gastromand-opskrift
Opskriften har næsten mytisk status i grillkredse, og når man først har lavet og smagt pulled pork ved man hvorfor! Pulled pork er grillopskriften over alle grillopskrifter og er da også blevet læst mere end(Gastromand.dk)
BlommemarmeladeBlommemarmelade
Lav en dejlig hjemmelavet blommemarmelade, når haven og butikkerne bugner af blommer. Hjemmelavet blommemarmelade får en fantastisk smuk farve, og så kan man selv justere sødmen.(Karolines Køkken)
ChokolademousseChokolademousse
Chokolademousse er perfekt dessert, hvis man elsker chokolade. Opskriften er ovenikøbet nem at lave. Prøv den her!(Karolines Køkken)
Rugbrødsmysli med kardemomme og chiafrøRugbrødsmysli med kardemomme og chiafrø
Rugbrødet er spicet lidt op i morgenmadsdrysset - eksotisk kardemomme og lækker muscovadosukker. (Karolines Køkken)
Chokolademousse - uden flødeChokolademousse - uden fløde
En chokolademousse uden fløde – den er i stedet lavet med cremefraiche, hvilket gør den let syrlig. Lækker chokolademousse med masser af mørk chokolade og serveret med friske bær.(Karolines Køkken)
Fiskefrikadeller med grov kornsalat og citronsauceFiskefrikadeller med grov kornsalat og citronsauce
Lækre fiskedeller med gulerødder, kapers og estragon, med en rustik kornsalat fyldt med sprøde rodfrugter og søde tranebær, som spiller godt op imod den syrlige citronsauce.(Karolines Køkken)
Den saftige citronmåneDen saftige citronmåne
Citronmåne er noget de fleste forbinder med en god, tør kage fra tanken. Og den kan gerne gemmes i et par år eller 3 uden der sker det vilde med den. Da kæresten havde drengene på besøg, tog jeg kampen op mod deres fortrukne spise. Opskriften er fra Lagkagehuset, de dog var lige lovlig gavmild...Læs Mere(Louiogbearnaisen)
Triple chokolademousse kageTriple chokolademousse kage
Den lærkeste chokolademousse kage med 3 lag af chokolade. En favorit kage blandt alle, som er vild med chokolade. Få opskrift på triple chokolademousse kage(Louiogbearnaisen)
The Spanish Way: Seafood PaellaThe Spanish Way: Seafood Paella
Kender du det med at rejse og blive inspireret til at lave nye retter? I mit barndomshjem var det ofte det græske køkken, som lod mine forældre inspirere efter charterferier i bedste 80’er stil… Jeg husker(Gastromand.dk)
Grillede kammuslinger og asparges med ostecremeGrillede kammuslinger og asparges med ostecreme
Grillede kammuslinger - mums! En virkelig dejlig og delikat forret.(Karolines Køkken)
Stegte poussiner med rosmarinStegte poussiner med rosmarin
Små lækre poussiner stegt og serveret med en lækker sauce.(Karolines Køkken)
Chokolademousse med brændt mandelChokolademousse med brændt mandel
Den brændte mandel smager fantastisk sammen med chokolademoussen.(Karolines Køkken)
Fiskegryde med sursød bladselleriFiskegryde med sursød bladselleri
De sursøde bladselleri giver et dejligt pift til den milde gryderet med torsk, rejer og muslinger.(Karolines Køkken)
Chokolademousse med hytteostChokolademousse med hytteost
I denne chokolademousse er fløden udskiftet med hytteost. Chokolademoussen er lækker og luftig og har et dejligt pift af appelsin. (Karolines Køkken)
Hindbærdessert til sommerHindbærdessert til sommer
Tusindfryd er den søde lille blomst, som de fleste har i deres græsplæne. Den kan faktisk spises og pynter her en hurtig hindbærdessert med hytteost.(Karolines Køkken)
Kærnemælksfromage Kærnemælksfromage
Herlig frisk dessert af kærnemælk, der med god grund har fået nyt fokus i det nordiske køkken.(Karolines Køkken)
Pæresalat med danablucremePæresalat med danablucreme
Skøn ”frugtsalat” til fx stegt vildt. Pærerne, der trækker i en citruslage, serveres med bladselleri, dadler, nødder og et herligt skum af danablu og fløde.(Karolines Køkken)
Luksus nachos med guacamoleLuksus nachos med guacamole
Luksus nachos med skøn cremet guacamole og salsa - super nem og enkel opskrift - perfekt til aftensmad eller bare en kold fredagsøl - få opskriften her(Valdemarsro)
Dansk hummer med røget mayonnaise og "Bloody Mary salsa"Dansk hummer med røget mayonnaise og "Bloody Mary salsa"
Lørdag morgen vandt Caroline Wozniacki endelig en Grand Slam finale i Australian Open i Melbourne. Sådan en bedrift aftvinger respekt hos gastromændene! Kombineret med det faktum, at vi gerne benytter hver en anledning til at(Gastromand.dk)
Chokolademousse med kakaomælkChokolademousse med kakaomælk
Blød og cremet chokolademousse, der smager som varm kakao med flødeskum - bare kold! Kan laves i god tid og stilles på køl - så er den hurtig at servere.(Karolines Køkken)
Kærnemælksfromage med hindbærKærnemælksfromage med hindbær
Kærnemælk er en skøn syrlig mælkevariant, der har fået nyt fokus i det nordiske køkken.(Karolines Køkken)
Chokolademousse med nødderChokolademousse med nødder
En lys chokolademousse med bid i.(Karolines Køkken)
Potkæs med romPotkæs med rom
Potkæs, fra tysk potkäse, er en stærkt smagende specialitet tilberedt af osterester, der rives, røres op med fløde og modnes med rom eller anden spiritus.(Karolines Køkken)
KrebsebidderKrebsebidder
Server de flotte krebsebidder som en eksklusiv snack eller let forret.(Karolines Køkken)
HindbærmousseHindbærmousse
En skøn hindbærmousse der bør afprøves, når hindbærsæsonen er på sit højeste og det er let at få fat i friske hindbær. Resten af året kan du bruge frosne bær.(Karolines Køkken)
TunfiskemousseTunfiskemousse
Tunmousse er en sand klassisker som forret! Prøv denne skønne opskrift fra Arla, der er lækker og cremet (Karolines Køkken)
Krydret thaisuppe med kokosmælk og kikærterKrydret thaisuppe med kokosmælk og kikærter
En spicy thaisuppe er lækker og nem aftensmad. Vegetarisk opskrift med kokosmælk, rød karry og kikærter - kylling kan tilsættes og styrken kan justeres(Louiogbearnaisen)
Cheesecake med jordbærCheesecake med jordbær
Cheesecake med jordbær og digestive kiks er en nem og lækker dessert. Den bedste cheesecake bliver bagt uden husblas og serveres med friske jordbær(Louiogbearnaisen)
Hindbærmuffins med havregrynscrumbleHindbærmuffins med havregrynscrumble
Lækre hindbærmuffins med sprød havregrynscrumble, som er hurtige at bage og smager vidunderligt til kaffepausen. Hindbærrene kan skiftes ud med andre bær.(Karolines Køkken)
Tunmousse med fraicheTunmousse med fraiche
Tunmousse med fraiche er en opskrift på en mager udgave af den klassiske tunmousse. Fraiche erstatter smør, men den lækre smag af tunmousse beholdes!(Karolines Køkken)
CitronfromageCitronfromage
Klassiske citronfromage er en nem dessert, som kan laves på forhånd til gæster. Få skøn opskrift på lækker citronfromage og guide til arbejde med husblas(Louiogbearnaisen)
Tunmousse med husblasTunmousse med husblas
Tunmousse med husblas er en meget lettere udgave af den velkendte og traditionelle tunmousse. Prøv opskriften på tunmousse med husblas her.(Karolines Køkken)
Muslinger i spicy flødeMuslinger i spicy fløde
Skønne muslinger i stærkt selskab. Den stærke krydring giver en perfekt kontrast til den fede fløde og de magre og mildt smagende muslinger.(Karolines Køkken)
Rugpandekager med rygeost og svampeRugpandekager med rygeost og svampe
Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider. I Bronzealderen havde vi i Danmark både fået syrnede mælkeprodukter og korn, og derfor kommer her vores moderne fortolkning af madpandekager.(Karolines Køkken)
Muslinger med grapefrugtMuslinger med grapefrugt
Muslinger og pasta kan bringe tankerne til Italien og sol og varme.(Karolines Køkken)
Hjemmelavet pastramiHjemmelavet pastrami
Pastrami er en gammel klassiker, der stammer fra Østeuropa og Mellemøsten, som kom til USA med jødiske emigranter for godt 100 år siden. Den blev hurtigt populær, fordi den er saftig, krydret og går godt sammen med brød, syltevarer og sennep!(Gastromand.dk)
Muslinger med hvidløg og ostMuslinger med hvidløg og ost
Server muslingerne som en snack eller med brød og salat som en forret.(Karolines Køkken)
Muslinger med kryddersmørMuslinger med kryddersmør
Muslinger med kryddersmør er en lækker skaldyrsopskrift, som er hurtig at tilberede og smager lækkert. Glæd dig.(Karolines Køkken)
Stikkelsbærfyldte makrellerStikkelsbærfyldte makreller
Makrellen bugner af sommer med fyld af stikkelsbær og krusemynteblade.(Karolines Køkken)
Muslinger og spaghetti i ostesauceMuslinger og spaghetti i ostesauce
Friske, dampede blåmuslinger sammen med spaghetti og ostesauce....er du til muslinger vil du sikkert nyde denne skønne og nemme ret i fulde drag.(Karolines Køkken)
Hindbærtærte med hvid chokolade og lakridsHindbærtærte med hvid chokolade og lakrids
Hindbærtærte er en spændende afløser for den kendte jordbærtærte. Der er knust engelsk lakrids og finthakket hvid chokolade på tærtebunden og hindbærrene er dækket af et tyndt lag ribsgelé.(Karolines Køkken)
Muslingesalat med knasende grønt og belugalinserMuslingesalat med knasende grønt og belugalinser
En smuk og indbydende salat, for dem der kan lide muslinger! Kan du ikke lide dem, var det måske her du skulle prøve. Ellers kan du skifte ud med rejer eller dampet hvid fisk.(Karolines Køkken)
Lemon marengs med lemon curdLemon marengs med lemon curd
Lemon marengs med citrus-curd er en skøn dessert på påskebordet. De søde lemon marengs-reder er fyldt med blødt flødeskum, syrlig citrus-curd og farverig frugtsalat.(Karolines Køkken)
MuslingesuppeMuslingesuppe
Friske blåmuslinger, tør hvidvin og fennikel er blot nogle af de ingredienser, der gør denne opskrift på muslingesuppe yderst velsmagende. Den er værd at prøve!(Karolines Køkken)
Rustik tærte med butternut squashRustik tærte med butternut squash
Prøv rustik tærte med butternut squash, hvis du har lyst til at servere tærte til aftensmad, uden den er alt for fedt- og energitung. Den rustikke tærte har en grov bund og fyld af bl.(Karolines Køkken)
BrunkagerBrunkager
Hjemmebagte brunkager er en favorit småkage til jul, som er nemme at bage og giver en dejlig duft i huset - få opskriften på de bedste, krydrede brunkager(Louiogbearnaisen)
Store kræmmerhuse med fløde og solbærStore kræmmerhuse med fløde og solbær
Det er enkelt, det er retro det er hamrende lækkert - kræmmerhuse med flødeskum.(Karolines Køkken)
Brød i støbejernsgryde | GrydebrødBrød i støbejernsgryde | Grydebrød
Grydebrød er verdens bedste og nemmeste brød. En støbejernsgryde gør det nemt at bage rustik brød med sprød skorpe og store huller. Opskrift groft grødebrød(Louiogbearnaisen)
Hvidløgs/urtemarinadeHvidløgs/urtemarinade
Sommeren er over os, og det betyder masser af grillvejr og en duft af træ, kul og gas fra altaner og haver. En god marinade er et must til grillmad, og her kommer et bud på(Gastromand.dk)
FlækærtemosFlækærtemos
En anderledes "hummus" - god til sandwich, madpakken eller dip til grøntsager.(Karolines Køkken)
Hummus med spinat, feta og pinjekernerHummus med spinat, feta og pinjekerner
Nem hummus, som er hurtig at lave og smager fantastisk som dip, i sandwich eller pita brød. Vælg selv om din hummus skal laves med eller uden olie og tahin.(Louiogbearnaisen)
Ungkarlens fryd - krydret oksekød med laurbær og citronUngkarlens fryd - krydret oksekød med laurbær og citron
En meget rustik, nem og billig ret som er fint krydret med citron og laurbærblade.(Karolines Køkken)
Tunesisk gryde med kylling og couscousTunesisk gryde med kylling og couscous
Tunesisk mad er mættende og med masser af krydderier. Lav en lækker og nem gryderet fra Tunesien med kylling, kikærter, traditionel cous cous og krydderier.(Louiogbearnaisen)
Chokoladetrøffel med knasChokoladetrøffel med knas
Ekslusiv hjemmelavet juleknas, der er alle anstrengelserne værd.(Karolines Køkken)
Moussaka med aubergine og kartoflerMoussaka med aubergine og kartofler
Nem græsk moussaka lavet med krydret oksekød, aubergine, kartofler og lækker cremet bechamelsauce med æg er lækker aftensmad - både til hverdag og til gæster. Moussaka kan sagtens laves dagen i forvejen eller fryses ned efter den er bagt. Få verdens bedste opskrift på en klassisk moussaka her >>(Louiogbearnaisen)
Nakkekam med semidried svampeNakkekam med semidried svampe
"Flåede" stykker af mør, langtidsstegt nakkekam (på engelsk og amerikansk kaldet pulled pork) sammen med bagte svampe og tyttebær. Hyggemad på en vindomsust dag.(Karolines Køkken)
Tunmousse - som mormor lavede denTunmousse - som mormor lavede den
Det sjove ved at eksperimentere med mad er, at man nogen gange vender tilbage til nogle klassikere og prøver at genopfinde dem. Så hvordan genopfinder man noget, som egentlig allerede fungerer? Man prøver sig frem... I(Gastromand.dk)
PandekagestabelPandekagestabel
Lav en "Rasmus Klump" dag med en ordentlig stak pandekager. Mums...!(Karolines Køkken)
Grillet makrel med krydderurtesauceGrillet makrel med krydderurtesauce
Makrellen er en af de lækre fisk, som vi skal huske at spise, fordi den indeholder sunde fedtstoffer. Her serveres den grillet med en dejlig krydderurtesauce - og fx nye kartofler.(Karolines Køkken)
Quinoa-tabbouleh med bagt laksQuinoa-tabbouleh med bagt laks
Tabbouleh, den skønne arabiske salat, bliver normalt lavet af couscous. Her har vi valgt at lave en variation med quinoa. Den knaser dejligt og har en flot rød farve.(Karolines Køkken)
Vafler med vaniljeyoghurt og frugtsalatVafler med vaniljeyoghurt og frugtsalat
Lækre vafler med kakao. Server kakaovaflerne som luksus morgenmad eller en lækker eftermiddagssnack.(Karolines Køkken)
Opskriftindex.dk
Copyright 2019 Opskriftindex.dk - Alle rettigheder forbeholdes